Пиріг з сирними кульками

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Пирог с творожными шариками 8

Пиріг з сирними кульками являє собою шоколадний прешоколадний десерт з цікавим сюрпризом всередині. Підійде для всіх ласунів від малюка, до дорослого. І не обов’язково чекати свята, пиріг з сирними кульками досить простий у приготуванні, так що можна побалувати ним себе і в звичайний день.

Інгредієнти:

Для сирних кульок

  • Сир 250 грам
  • Яйце 1 штука
  • Цукор 50 грам
  • Стружка кокосова за смаком

Для тіста

  • Яйця добірні 4 штуки
  • Цукор 60 грам
  • Шоколад гіркий (від 70% какао) 50-60 грам
  • Борошно пшеничне 2 столові ложки
  • Какао 1 столова ложка
  • Крохмаль 2 столові ложки
  • Розпушувач для тіста 1 чайна ложка
  • Ванілін на кінчику ножа
  • Сіль 1 щіпка

Інвентар:

Глибокі тарілки – 4 штуки, міксер, форма для запікання, пергамент для випічки, прихватки для гарячого, сотейник, віночок, сито, пластикова лопатка.

Приготування:

Крок 1: готуємо сирні кульки.

045f9d

Сир протерти через сито. Додайте до нього цукровий пісок, кокосову стружку і одне яйце. Гарненько перемішайте все, щоб у вас вийшла приємна однорідна маса.

71084b

З маси в долонях сформуйте акуратні кульки невеликого розміру. Складіть їх відразу в застелену пергаментом (або змащену вершковим маслом, як вам подобається більше) форму, але, якщо ви не впевнені, що всі інші дії виконаєте досить швидко, то краще приберіть поки готові сирні кульки в холодильник.

Крок 2: готуємо яйця.

7334e0

Спершу розбийте яйця і відокремте білки від жовтків. Тільки дуже акуратно, щоб до білків не потрапило ні краплі жовтків, а посуд попередньо потрібно ретельно промити засобом для миття посуду.
У жовтки додайте 30 грам цукру і збийте міксером до білого.
Цукор, що залишився взбийте з білками. Але тут все не так просто, цукор потрібно додавати невеликими порціями, у міру утворення піни. Спершу білки злегка (на мінімальній швидкості міксера) збийте з дрібкою солі, потім додайте цукор, добийтеся піни погустіше, збільште швидкість і додайте ще порцію цукрового піску. Продовжуйте збивати, поступово підсипаючи цукровий пісок, до тих пір, поки білки не перетворяться в густу піну, яка ніяк не виливається, якщо нахилити тарілку з нею.

Крок 3: готуємо шоколад.

a67539

Розтопіть шоколад в сотейнику на повільному вогні, весь час помішуючи його віночком, поки він не стане досить рідким.
Змішайте розтоплений шоколад зі збитими з цукром жовтками. Вливати шоколад потрібно повільно, весь час помішуючи масу.

Крок 4: замішуємо шоколадну масу.

d2b2c0

В окремій тарілці змішайте какао, борошно, крохмаль, розпушувач для тіста і ванілін.
З’єднайте білки і жовтки (до яких вже доданий шоколад). Робіть це акуратно, обережно змішуючи густу піну і шоколадну масу.
Тепер з’єднайте між собою сипучі інгредієнти і тягучу яєчно-шоколадну масу. Додавайте одне в інше невеликими порціями, ретельно вимішуючи кожен раз. У результаті у вас вийде однорідна маса, що нагадує по густоті сметану.

Крок 5: випікаємо пиріг з сирними кульками.

2b27ec

Поставте духовку розігріватися до 180 градусів за Цельсієм. У цей час дістаньте відкладену раніше форму з сирними кульками і залийте в неї шоколадну масу. Ну або можна спочатку залити масу, а потім засунути в неї кульки.
Поставте пиріг в розігріту духовку і випікайте його протягом 1 год. Готовність випічки перевіряємо зубочисткою (застроміть в тісто, якщо вийде сухою – все готово).
Готовий пиріг з сирними кульками вийміть з духовки, остудіть при кімнатній температурі, а після сміливо подавайте його до чаю або на святковий стіл.

Крок 6: подаємо пиріг з сирними кульками.

490abc

Пиріг з сирними кульками і так виходить смачним, але можна для краси посипати його цукровою пудрою або змастити сметанним (а можна і шоколадним) кремом. Подавайте як десерт з міцним чаєм або кавою. Усім шанувальникам шоколаду точно сподобається, та й інші не зможуть стояти осторонь.
f8e7b1d320_340crop
Смачного!
Поради до рецепту:– Не обов’язково додавати в сирні кульки кокосову стружку, пиріг і без цього інгредієнта виходить дуже смачним.- Так само випікати пиріг з сирними кульками можна і в мультиварці, для цього її чашу потрібно промазати вершковим маслом, потім покласти в неї сирні кульки, залити їх шоколадною масою, вибрати режим “Випічка” і встановити таймер на 50 хвилин. Діставати пиріг з чаші мультиварки можна тільки після повного його охолодження.
Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.