Скоро-скоро День святого Валентина. І я з нагоди принесла вам тематичну випічку – червоний пиріг. З тортом “Червоний оксамит” ми вже познайомилися пару років тому, зараз настав час урізноманітнити свято.
Рецепт простий – в основі рубане солодке тісто, прошарок дуже близький до чізкейка, але при цьому не вимагає такої педантичності при випіканні, як класичний чізкейк. Якщо у вас немає барвника або ви з якихось причин не хочете його використовувати – ви можете приготувати цей пиріг в шоколадному варіанті, просто виключивши фарбу.
Інгредієнти на форму 24 * 24 см (або на круглу 21-23 см):
Для тіста:
- 200 г борошна
- 110 г вершкового масла
- 100 г цукру
- 3 ст.л. какао
- 2 ч.л. рідкого харчового барвника
Для начинки:
- 500 г вершкового сиру типу філадельфії
- 2 яйця
- 100 г цукру
- 50 г вершкового масла
- 1 ч.л. ванильної есенції
Масло, цукор, какао і борошно перебиваємо в блендері до стану вологої крихти.
Якщо немає блендера – перетираємо масло з борошном пальцями, потім змішуємо з цукром.
Додаємо барвник і пару столових ложок води, ще раз перебиваємо. Тісто візьметься великими крихтами і буде пластичним.
Готуємо начинку. Для цього змішуємо вершковий сир з цукром, ваніллю, яйцями і розтопленим вершковим маслом.
Форму застиляємо пергаментом. Половину тіста укладаємо на дно форми. Сильно не трамбуємо.
Поверх тіста кладемо начинку і прикриваємо залишившимся тістом (прямо крихтами).
Відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо близько 30-35 хвилин, поки начинка не схопиться.
Готовий пиріг охолоджуємо, нарізаємо на порційні шматочки і подаємо. Краще, якщо ви остудите пиріг до кімнатної температури, а потім потримайте пару годин у холодильнику.
Приємного чаювання!
Leave a Reply