Пиріг “Червоний оксамит” з чізкейковим прошарком

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Скоро-скоро День святого Валентина. І я з нагоди принесла вам тематичну випічку – червоний пиріг. З тортом “Червоний оксамит” ми вже познайомилися пару років тому, зараз настав час урізноманітнити свято.
Рецепт простий – в основі рубане солодке тісто, прошарок дуже близький до чізкейка, але при цьому не вимагає такої педантичності при випіканні, як класичний чізкейк. Якщо у вас немає барвника або ви з якихось причин не хочете його використовувати – ви можете приготувати цей пиріг в шоколадному варіанті, просто виключивши фарбу.
Інгредієнти на форму 24 * 24 см (або на круглу 21-23 см):
Для тіста:

  • 200 г борошна
  • 110 г вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 3 ст.л. какао
  • 2 ч.л. рідкого харчового барвника

Для начинки:

  • 500 г вершкового сиру типу філадельфії
  • 2 яйця
  • 100 г цукру
  • 50 г вершкового масла
  • 1 ч.л. ванильної есенції

pirog-krasnyi-barhat-12
Масло, цукор, какао і борошно перебиваємо в блендері до стану вологої крихти.
pirog-krasnyi-barhat-21
Якщо немає блендера – перетираємо масло з борошном пальцями, потім змішуємо з цукром.
Додаємо барвник і пару столових ложок води, ще раз перебиваємо. Тісто візьметься великими крихтами і буде пластичним.
pirog-krasnyi-barhat-31


Готуємо начинку. Для цього змішуємо вершковий сир з цукром, ваніллю, яйцями і розтопленим вершковим маслом.
pirog-krasnyi-barhat-41
Форму застиляємо пергаментом. Половину тіста укладаємо на дно форми. Сильно не трамбуємо.
pirog-krasnyi-barhat-51
Поверх тіста кладемо начинку і прикриваємо залишившимся тістом (прямо крихтами).
pirog-krasnyi-barhat-61
Відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо близько 30-35 хвилин, поки начинка не схопиться.
Готовий пиріг охолоджуємо, нарізаємо на порційні шматочки і подаємо. Краще, якщо ви остудите пиріг до кімнатної температури, а потім потримайте пару годин у холодильнику.
pirog-krasnyi-barhat-11
Приємного чаювання!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.