Додаю ще один рецепт зі сливами та заодно переробляю привезений з села свіжий чорнослив – в чистому вигляді у нас в сім’ї його їм тільки я, а у випічці він іде просто відмінно.
Цей пиріг дуже простий – легке Кексовое тісто плюс сливи. І кориця, яка тут дуже і дуже в тему. Чи варто говорити, що цей пиріг буде гарний і з яблуками? 😉
Інгредієнти на форму 21-23 см:
- 125 г вершкового масла
- 150 г цукру + 1-2 ст.л. для посипання слив
- 2 яйця
- 1 ч.л. ванільного цукру
- 200 г борошна
- 1 ч.л. розпушувача
- 1/4 ч.л. солі
- 250-300 г слив
- 1/2 ч.л. меленої кориці
- 1 ч.л. лимонної цедри
Приготування:
Вершкове масло збиваємо зі звичайним і ванільним цукром до кремоподібної консистенції.
Додаємо лимонну цедру і яйця – по одному, добре збиваючи після кожного. Додаємо просіяне з розпушувачем і сіллю борошно, замішуємо тісто.
Перекладаємо тісто в змащену маслом форму і розрівнюємо.
Сливи розрізаємо на половинки і виймаємо кісточки. Укладаємо сливи шкіркою вгору на тісто. Посипаємо цукром і корицею.
Відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо до сухого сірника, близько 30 хвилин.
Остуджуємо і подаємо.
Приємного чаювання!