Продовжуємо полуничну тему. На цей раз пропоную спекти простий, але дуже смачний пиріг зі свіжою ягодою. Особливість цього пирога в тому, що для нього підійдуть навіть не самі солодкі ягоди – він все одно вийде дуже ароматним, а недолік солодкості завжди можна компенсувати цукром.
Коли пройде сезон полуниці, її можна замінити в цьому рецепті чорницею, малиною, персиками та абрикосами. У кожному з випадків вийде дуже смачно.
Інгредієнти на деко 32 * 21 см:
Для пісочного тіста:
- 200 г вершкового масла
- 130 г коричневого цукру
- 1/4 ч.л. солі
- 1 ч.л. ванильної есенції
- 320 г борошна
Для полуничного шару:
- 400 г полуниці
- 2 ст.л. цукру
- 2 ст.л. борошна
- 1 ч.л. апельсинової цедри
Для штрейзеля:
- 80 г борошна
- 100 г цукру
- 80 г вершкового масла
Приготування:
Готуємо тісто. Кладемо в блендер борошно, цукор, сіль і нарізане кубиками вершкове масло.
Розмелюємо до стану жирної крихти.
Додаємо ванільну есенцію і пару ложок холодної води, ще раз рубаємо. Збираємо тісто в один шар, загортаємо у плівку і кладемо в холодильник.
Полуницю нарізаємо на шматочки. Змішуємо з цедрою, цукром і борошном.
Для штрейзеля кладемо в блендер борошно, цукор і масло. Рубаємо до стану крихти.
Тісто розгортаємо і кладемо на застелений пергаментом або фольгою деко. Зверху розподіляємо полуницю. Посипаємо штрейзелем.
Відправляємо в попередньо розігріту до 190 градусів духовку і запікаємо до готовності і золотистого кольору, близько 35 хвилин.
Остужаємо, нарізаємо і подаємо.
Приємного чаювання!