Було б неправильним у сезон різноманітних ягід і фруктів упускати можливість приготувати з них всілякі торти та десерти. Ідеальним десертом може стати полуничний кремовий торт. Відмінне рішення як для урочистого випадку, так і просто побалувати себе і близьких.
Інгредієнти:
- Яйце 6 шт.
- Цукор 1,5 склянки
- Лимонний сік 3 ст. л.
- Рослинна олія 3 ст. л.
- Вода 2 ст. л.
- Борошно 3/4 склянки
- Сіль 1/2 ч. л.
- Жирні вершки 500 г
- Цукрова пудра 1/2 склянки
- Ванілін 1/2 ч. л.
- Полуниця 1 кг
Готуємо торт
Відокремити жовток від білка. Білок покласти в миску для збивання. Залишити його в мисці при кімнатній температурі на 30 хвилин (так він швидше зіб’ється).
Розігріти духовку до 180 градусів. В іншій маленькій мисці збити жовтки, поки злегка не загустіють.
Поступово до жовтків додати 3/4 склянки цукру і збити до утворення однорідної маси лимонного кольору.
Потім поступово додати лимонний сік, рослинне масло і воду.
В окремій мисці змішати сіль і борошно, потім додати це до суміші з жовтками.
Перемішати до однорідної маси і поки відставити убік.
Тепер потрібно повернутися до білків. Їх необхідно збити міксером на середній швидкості до утворення м’якої маси.
Поступово додати решту 3/4 склянки цукру по одній ложці, збиваючи на високій швидкості до однорідної густої маси.
Додати пару великих ложок білкової суміші що вийшла до маси з жовтками. І перемішати.
Потім додати решту білків до жовтків і перемішати, можна зробити це за допомогою міксера на низьких швидкостях.
Тепер акуратно потрібно заповнити форму для випікання (в нашому випадку 20 дюймів) отриманою сумішшю. Суміш зверху розгладити ложкою.
Випікати при температурі 180 градусів протягом 35-45 хвилин або поки торт не почне пружинити, якщо його злегка торкнутися. Зазвичай це відбувається ближче до 45-ї хвилини випікання.
Верхній шар повинен бути приємного коричневого кольору. Головне, не перетримати торт в духовці, щоб бісквіт не “здувся».
Після того як бісквіт буде готовий, потрібно дуже швидко витягти його з форми (перевернувши її) і дати охолонути.
Приготування начинки
У великій мисці збити вершки на середній швидкості, поки вони не почнуть густіти.
Поступово додати цукор і ванілін. Збивати до утворення дуже густої суміші.
Просочуємо торт начинкою
Розділити остиглий торт на три горизонтальних шари. Нижній шар покласти на блюдо і нанести шар начинки.
Тонко нарізати полуницю.
Покласти одним шаром нарізану полуницю зверху на начинку. Повторити шари, з боків прикрашаючи полуницею.
Якщо бісквіт вийшов тонким, можна обмежитися двома шарами.
Для прикраси торта зверху буде потрібно просто помазати його начинкою і розкласти полуницю так, як вам подобається.
Приємного чаювання!