Сьогодні я вирішила зробити мій улюблений Семіфреддо на меді з додаванням волоських горіхів і тонким шаром бісквіта. Ідеальна заміна морозиву в спекотний літній день. Semifreddo або Parfait в принципі одне й теж, різниця лише в тому, що Семіфреддо робиться на основі білків, тобто меренги, коли Парфе грунтується на Pate bombe (жовтки збиті з додаванням гарячого цукрового сиропу).
- Яйце куряче 2 шт.
- Яєчний жовток 4 шт.
- Цукор-пісок 150 г
- Цедра лимонна терта ½ ч.л.
- Мед 190 г
- Яєчний білок 4 шт.
- Борошно пшеничне 60 г
- Сіль ¼ ч.л.
- Молоко 160 мл
- Крохмаль кукурудзяний 15 г
- Вершки 35-40% 200 мл
- Волоський горіх 180 г
2 яйця, 2 жовтки, половину цукру, мед і лимонну цедру збити в густу піну.
В окремій ємності збиваємо 2 білки разом з рештою цукру до утворення твердих піків. Білки додаємо до збитих яєць, так само просіюємо борошно, додаємо сіль і перемішуємо силіконовою лопаткою рухами до верху вниз.
Деко застилаємо пекарської папером і викладаємо бісквітну масу, розподіляємо по деко, але не по всій поверхні, а лише на дві третини або ж використовуємо форму менше. Випікаємо 10 хвилин при температурі 200 °, бісквіт підрум’янився а значить готовий. Даємо йому охолонути.
Молоко ставимо на вогонь (середній), в окремій ємності змішуємо цукор і крохмаль, перемішуємо, після чого додаємо жовтки, знову ж добре перемішуємо. Тепер додаємо молоко (воно не повинно дійти до кипіння, а бути дуже гарячим) і енергійно помішувати, рідину що вийшла повертаємо назад в каструльку і ставимо на вогонь.
Постійно помішувати вінчиком і силіконовою лопаткою, крем повинен загуснути, але не так як заварний, повинен залишитися трохи рідким. Накриваємо крем харчовою плівкою так, щоб та доторкалася його поверхні і ставимо в холодильник. Крем повинен повністю охолонути.
Приступаємо до наступної стадії приготування, мед кладемо в каструльку побільше (так як коли він закипить буде сильно пінитися і збільшуватися в об’ємі) і ставимо на вогонь, він повинен закипіти.
Коли мед починає кипіти, то потрібно почати збивати білки, коли білки почали перетворюватися в густу білу піну, знімаємо мед з вогню і починаємо вливати його тонкою цівкою на збиваючі білки. Продовжуємо збивати до повного охолодження маси на це піде приблизно 10-15 хвилин.
Холодні вершки збиваємо до середніх піків і додаємо їх до білків, так само додаємо і остиглий крем, перемішуємо все до однорідного стану.
Прямокутну форму 24 см довжиною застиляємо плівкою і викладаємо в неї половину нашого крему, посипаємо половиною рубаних горіхів і поверх горіхів кладемо шматочок бісквіта.
Смачного!