Підходить для простого перекусу або “до чаю”. Чим меншої жирності продукти ви візьмете, тим більш дієтичним буде блюдо. В даному випадку я використовувала оптимальний для себе варіант – сир 5% жирності і кефір 1%, все без цукру.
Сир кремоподібний 5-9% 200 г
- Кефір 80 мл
- Лаваш вірменський 1 шт.
- Арахіс 15 г
- Вишня сушена 15 г
- Ізюм темний 15 г
- Цукати лимонні 15 г
- Мед 30 г
До сиру додати кефір. Так сир буде не таким сухим і його легше намазувати на лаваш. Можна додати замість кефіру сметану, але тоді буде не дуже дієтично 🙂
Лаваш розрізати на чотири квадрати. Відступивши 1,5-2 см від верхнього краю, викласти рівним шаром сирну суміш і посипати горіхами (в даному випадку – арахіс), родзинками, цукатами та ін. (У мене вже була готова суміш, яку я зазвичай додаю в вівсянку). Можна додати просто родзинки.
Потім звернути все в трубочку.
Трубочки викласти на розігріту сковороду (без олії) і прогріти хвилини 2-3 з кожної сторони – лаваш стане хрустким.
Підсушені трубочки дістати з сковороди, полити медом і їсти. Зверху можна прикрасити горіхами або цукатами. Як варіант – трубочки порізати і подавати як роли.
Смачного!
Leave a Reply