Дуже смачний торт!
Желе освіжає, надає легкість.
Замість полуниці можна використовувати малину, також можна спробувати фрукти – персики, сливи, абрикоси.
Замість желе для тортів можна використовувати звичайне желе, але при його приготуванні треба використовувати в 2 рази менше води, ніж вказано на упаковці.
Інгредієнти
тісто:
- 2 яйця
- 100 г цукру
- 100 г борошна
крем:
- 300 г Філадельфії (це вершковий сир) або Альметте
- 100 мл вершків 33-35%
- 2 яйця
- 100 г цукру
- паличка ванілі (або 1 ч.л. ванільного цукру)
також:
- полуниця
- желе для тортів (у розведеному вигляді необхідно близько 500 мл желе)
Приготування
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 6-8 порцій.
Готуємо бісквіт.
Яйця збити з цукром (збивати не менше 5-7 хвилин).
Додати борошно, акуратно перемішати.
Форму (у мене форма діаметром 28 см) трохи змастити маслом, викласти тісто.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати протягом 10-15 хвилин.
Остудити.
Готуємо крем.
Філадельфію перемішати з цукром.
Додати вершки, перемішати.
Додати яйця, перемішати.
Паличку ванілі розрізати, вийняти насіння.
Додати їх у сирну масу (якщо Ви використовуєте ванільний цукор, його треба додати теж на цьому етапі).
Крем викласти на остиглий бісквіт.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати протягом 25-30 хвилин.
Остудити.
На остиглий крем викласти полуницю.
Желе приготувати так, як написано на упаковці.
Акуратно вилити остигле желе на полуницю.
Краще спочатку залити ягоду тонким шаром, поставити в холодильник до застигання, потім вилити залишився желе.
Поставити в холодильник на 6-8 годин.
Приємного апетиту!