Хтось недавно просив нових тортів у блог. Ось він – новенький. Якраз в тему полуничного сезону. У найближчі пару тижнів постараюся дати ще рецептів з цією чудовою ягодою. А поки повернемося до сьогоднішнього торту.
Більша частина його – найніжніший полуничний мус на основі маскарпоне і збитих вершків, закріплений желатином. Дуже смачний – я сама знищила два значних шматка, а це говорить багато про що, тому що я до тортів ставлюся досить спокійно.
Інгредієнти на форму 21-23 см:
Для бісквіту:
- 3 яйця (білки і жовтки окремо)
- 135 г цукру
- 125 г борошна
Для мусу:
- 350 г полуниці (не в сезон підійде заморожена)
- 500 г маскарпоне
- 450 мл жирних вершків (від 30%)
- 100 г цукру
- 100 г цукрової пудри
- 15 г желатину (у мене листовий)
Для оформлення:
- 50 мл жирних вершків
- 15 г цукрової пудри
- 200 г полуниці
- 1 пакетик прозорого желе для торта миттєвого застигання (Dr. Oetker)
- 1 ст.л. цукру
Готуємо бісквіт. Для цього збиваємо до м’яких піків білки, поступово додаючи цукор.
Поступово вводимо жовтки, не припиняючи збивати. Вимикаємо міксер.
Поступово просіваємо над мискою з яєчною сумішшю борошно і акуратно, рухами знизу вгору, замішуємо тісто.
Перекладаємо тісто у форму і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 20-25 хвилин, до готовності. Дверцята в процесі випікання не відкривати.
Готовий бісквіт охолоджуємо і розрізаємо навпіл уздовж на 2 тонких коржа. Трохи підрізаємо краї, щоб корж був менше по діаметру, ніж роз’ємна форма.
Полуницю для мусу перемелюємо блендером з цукром.
Маскарпоне розминаємо гумовою лопаткою, потім змішуємо з ягідним пюре (це можна зробити вінчиком, але просто змішуючи, а не збиваючи).
Желатин замочуємо в холодній воді по інструкції. Потім розчиняємо в 50 мл доведених до кипіння вершків. Даємо постояти 5 хвилин, потім додаємо 2-3 ст.л. сирної суміші, розмішуємо. Переливаємо отриману суміш до решти маси і ретельно перемішуємо.
Решта вершків збиваємо з цукровою пудрою.
Акуратно з’єднуємо з сирно-ягідною сумішшю.
З складеного навпіл уздовж аркуша пергаменту робимо кільце, що збігається по діаметру з формою. Вставляємо його, на дно кладемо один корж. Зверху виливаємо мус.
Накриваємо коржем що залишився і притоплюємо його в мусі.
Відправляємо заготовку в холодильник на ніч, мінімум на 5 годин.
Коли торт захолоне, знімаємо борт форми і кільце з пергаменту.
Збиваємо 50 мл вершків з пудрою, намазуємо верх торта. Прикрашаємо нарізаною полуницею.
Желе для торта готуємо згідно з інструкцією на упаковці. Покриваємо желе верх торта.
Подаємо.
Смачного!