Простий рецепт дійсно смачного і гарного цукрового печива.
Інгредієнти:
- борошно 420 гр.
- харчова сода для випічки 1 ч.л.
- розпушувач 1/2 ч.л.
- вершкове масло 110 гр.
- цукор 340 гр.
- яйце 1 шт.
- ванільний екстракт 1 ч.л.
Отже для приготування цього печива нам знадобиться спочатку розігріти до 190 градусів духовку. Потім беремо невелику миску і змішуємо в ній борошно, харчову соду і розпушувач.
Перемішуємо ретельно і відставляємо в сторону.
Далі, у великій мисці змішуємо разом розтоплене вершкове масло і цукор до однорідності маси. Додаємо в масу ванільний екстракт і вбиваємо яйця.
Гарненько перемішуємо блендером і потихеньку домішуємо суміш борошна, соди і розпушувача.
Після цього з тіста, використовуючи ложку, ліпимо невеликі кульки, які потім поміщаємо на не змазане деко для випікання, залишаючи проміжки між кульками. Немає необхідності сплюсківать кульки, т.я. під час випікання вони розпластаються.
Ставимо деко в духовку і випікаємо протягом 8-10 хвилин або до золотистого відтінку.
Дістаємо деко, даємо печеньку охолонути і тільки тоді, акуратно знімаємо цукрове печиво на решітку.
Цукрове печиво готове, приємного чаювання.