До мене нарешті приїхав довгоочікуваний сир “Філадельфія” і я спекла-таки нормальний, людський чізкейк. Мій перший досвід чизкейка з сиром маскарпоне досить сильно відрізняється від нього і за смаком, і за фактурою. Одним словом, результатом я залишилася дуже і дуже задоволена.
Інгредієнти:
Для основи:
- 200 г пісочного печива типу “Ювілейного”, “Слодич”, “Пряжене молоко”
- 110 г вершкового масла
Для начинки:
- 600 г сиру “Філадельфія”
- 3 яйця
- 150 мл жирних вершків
- 150 г цукрової пудри
- 1 ч.л. ванильнойесенції
- 1 ч.л. лимонної цедри та / або 1 ст.л. лимонного соку за бажанням
Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.
Печиво мелемо в крихту, додаємо розтоплене вершкове масло, перемішуємо.
Утрамбовуємо суміш по дну і бортиками рознімної форми діаметром 21 -22 см.
Ставимо в розігріту до 160 градусів духовку на 10 хвилин. Дістаємо і охолоджуємо.
Сир збиваємо вінчиком з цукровою пудрою до однорідної гладкої маси.
Поступово додаємо вершки, яйця і ваніль. Намагаємося не перевзбити масу – якщо суміш буде перенасичена бульбашками повітря, при випічці чізкейк може здутися і тріснути.
Заливаємо сирну суміш у форму.
Обертаємо форму подвійним шаром фольги, щоб у неї не затекла рідина, ставимо в іншу форму більшого діаметру і наливаємо в останню стільки води, щоб вона доходила зі середини бортиків форми з чізкейком. Відправляємо в розігріту до 160 градусів духовку на годину і 20 хвилин.
Після закінчення цього часу вимикаємо духовку, відкриваємо дверцята і залишаємо так ще на годину. Після цього виймаємо чізкейк і ставимо в холодильник мінімум на 4 години, а краще на ніч.
Перед подачею проводимо ножем уздовж стінок форми, знімаємо бортик і перекладаємо чізкейк на блюдо. Прикрашаємо за бажанням.
Приємного чаювання!
Leave a Reply