Шоколадний і приголомшливо насичений аромат цих ласощів , здатний підняти настрій навіть в самий похмурий день. Випити з ранку чашечку кави або чаю з невеликою порцією шоколадного крему з какао , намазавши на печиво , дозволить вам зарядитися позитивним настроєм на весь день. Залежно від своєї консистенції , таким кремом можна не тільки прикрашати , або перешаровують торти , а й подавати , як самостійний десерт. Давайте ж дізнаємося з вами як приготувати густий і смачний шоколадний крем з какао.
Рецепт шоколадного крему з какао
Інгредієнти:
- масло вершкове – 100 г;
- молоко – 100 мл ;
- цукор – 1 ст. ;
- какао – 2 ст. ложки;
- борошно – 2 ст. ложки.
Приготування
Зараз розповімо , як зробити крем з какао. Отже , охолоджене вершкове маслице нарізаємо шматочками , викладаємо в каструльку і ставимо на маленький вогонь. Потім в розтоплене масло всипаємо цукор , какао і борошно. Ретельно все перемішуємо і обережно вливаємо молоко. Варимо крем до загустіння хвилин 7-10 , постійно помішуючи ложкою. Готове ласощі використовуйте як прошарку або глазурі для тортів.
Крем з какао для торта
Інгредієнти:
- яйце – 3 шт. ;
- вершкове масло – 400 г;
- ванільна цукрова пудра – 4 г;
- какао – 2 ст. ложки;
- коньяк – 2 м.
Для сиропу:
- цукор – 1,5 ст. ;
- вода – 100 мл .
Приготування
Спочатку нам з вами необхідно приготувати сироп. Для цього з’єднуємо в невеликій мисочці воду з цукром , ставимо на слабенький вогонь і доводимо суміш до кипіння , видаляючи пінку і , постійно помішуючи. Далі окремо збиваємо яйця так , щоб вони збільшилися в об’ємі приблизно в три рази. Не припиняючи збивання , вливаємо акуратно в яєчну суміш цукровий сироп , охолоджуємо , після чого додаємо какао порошок , вершкове масло , пудру , коньяк і збивають до отримання однорідної консистенції. От і все , крем з какао-порошку готовий!
Крем з какао і сметани
Інгредієнти:
- сметана – 100 мл ;
- цукрова пудра – 100 г;
- какао – 50 г;
- желатин – 10 р.
Приготування
Сметану заздалегідь охолоджуємо , викладаємо в миску і гарненько збиваємо міксером , всипаючи поступово цукор. Як тільки маса стане однорідною , додаємо потроху какао і перемішуємо . Желатин окремо розчиняємо в холодній воді , а потім змішуємо його з отриманої шоколадною сумішшю . Готовий крем розливаємо по формах і подаємо до гарячого чаю , попередньо охолодивши ласощі в холодильнику.
Крем з какао та сиром
Інгредієнти:
- молоко – 100 мл ;
- абрикос – 0,5 шт. ;
- вершки – 20 мл ;
- какао – 10 г;
- сир – 2 ст. ложки;
- цукровий сироп – 25 мл .
Приготування
Сир гарненько збиваємо міксером на найменшій швидкості. Потім всипаємо какао -порошок , кладемо за смаком цукровий пісок , поступово підливаємо тепле молоко і перемішуємо до отримання маси, що нагадує консистенцію крему. Потім перекладаємо готове шоколадне ласощі в келих , зверху укладаємо збиті вершки і прикрашаємо половинкою абрикоса з компоту або варення. Подаємо десерт сильно охолодженим з печивом або звичайним бісквітом .
Шоколадний крем з какао і яйцем
Інгредієнти:
- молоко – 500 мл ;
- біле борошно або крохмаль – 30 г;
- куряче яйце – 3 шт. ;
- какао – 30 г;
як зробити крем з какао
- цукор – 100 г.
Приготування
Отже, для приготування шоколадного крему , беремо мисочку і з’єднуємо в ній какао -порошок , крохмаль , яєчні жовтки і молоко. Все ретельно перемішуємо вінчиком , ставимо суміш на слабенький вогонь і варимо , постійно помішуючи , до загусання. Потім знімаємо крем з плити , охолоджуємо , додаємо холодний густий білок , попередньо збитий з цукровим піском. Ласощі заливаємо в формочки і ставимо в холодильник.
Смачного!