Настала глибока осінь, погода майже перестала радувати нас сонячними днями і відразу ж настрій дає відповідну реакцію. Переломити цю негативну тенденцію дуже допомагає …. Звичайно, шоколад! Ну, або, який-небудь десерт на основі шоколаду.
З огляду на те, що я людина досить зайнята, я категорично не люблю витрачати на приготування їжі більше півгодини часу. На десерти – ну максимум хвилин 40.
І сьогодні я хочу познайомити вас з бронебійно смачним рецептом шоколадного пудингу на всі випадки життя.
Інгредієнти:
- Вершки для збивання – 300 мл
- Пудра цукрова – 2 ст. ложки
- Яйця – 2 шт.
- Шоколад десертний або гіркий – 200 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Заморожені ягоди будь-які
Приготування:
1. Вершки збити міксером з цукровою пудрою до збільшення в об’ємі принаймні в 2 рази.
2. Яйця збити з дрібкою солі.
3. Шоколад я зазвичай беру десертний або гіркий, за рахунок цього десерт прям шоколадний-шоколадний-шоколадний. Ви можете взяти будь-який шоколад, який ви любите або є в дома в «заначці». Шоколад з вершковим маслом розтопити на водяній бані. Вершкове масло кладіть на дно миски, в якій буде топитися шоколад, воно допоможе йому швидше розтанути і додасть шоколадній суміші гладкість і еластичність.
4. Змішуємо збиті вершки, яйця і розтоплений шоколад.
5. Заморожені ягоди я беру з кислинкою, тому що пудинг виходить вже дуже солодкий і прям хочеться розбавити його іншим смаком. Цього разу була малина дачна. Перед цим я робила такий же десерт з бананами, потім з вишнею, пару раз робила шари різні, в будь-якому випадку завжди виходить дуже смачно.
6. На дно розетки або креманки або склянки або будь-якого посуду, який є у вашому розпорядженні викладаємо невеликий шар заморожених ягід, потім зверху 2-3 ст. ложки пудингу рівномірно розподіляємо. Потім знову шар ягід і шар пудингу. І так до тих пір, поки не закінчиться пудинг або край посуду))).
7. Ставимо отримані шедеври на пару годин в холодильник.
8. Насолоджуємось смаками і підвищуємо настрій !!!
Смачного!!!
Leave a Reply