Яблучний кекс з корицею по-югославських

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Яблочный кекс с корицей по-югославски 2

Цей кекс досить простий у приготуванні і не вимагає якихось особливих навичок або продуктів. Тим не менш, він виходить дуже розсипчастим, м’яким, добре піднімається і чудово пахне!

Інгредієнти:

  • борошно – 1-1,5 скл. (стакан = 200 мл)
  • цукор – 1 скл.
  • яйце – 3 шт.
  • розпушувач тіста – 9 г
  • масло рослинне (без запаху) – 3/4 скл.
  • 3 яблука
  • кориця
  • цукор – 1-2 ст.л.

Духовку нагріти до 180 град.
У мисці змішати борошно, цукор, яйця. Перемішати, злегка збити міксером або віночком. Влити олію і всипати розпушувач, знову розмішати – віночком або міксером. Виходить однорідне тісто.

b66531a4a7
Зверніть увагу на кількість борошна. Вона скрізь різна, щільність може відрізнятися. Тому спочатку додайте 1 скл. борошна, а потім подивіться, додати її ще або вистачить. Тісто по консистенції має бути густувате, але не занадто.
Підготувати форму для випічки. Можна брати круглу (діаметр – близько 24 см), а можна прямокутну (розмір – близько 10 на 25 см). У першому випадку пиріг буде нижче, ніж у другому. Я раджу брати круглу форму, так пиріг спечеться рівномірніше і скоріше. Застеліть форму папером для випічки, вилити половину тіста.
ead1fe5c8e
Пекти в розігрітій духовці при 180 град. близько 15-20 хвилин, верх тіста повинен злегка схопитися і злегка зарум’яниться.
Готуємо начинку: яблука чистимо від шкірки і насіння, натираємо на тертці. Додаємо пару ложок цукру (або за смаком), корицю за смаком, перемішуємо. Начинку викладаємо на злегка готовий пиріг, розрівнюємо.
f06c1d0f57


Зверху викладаємо другу половину тіста.
5b74b16e13
Тепер потрібно запекти пиріг до готовності – до сухого сірника. У мене пішло ще близько 40-50 хвилин при 180 градусах. Якщо раптом верх почне пригорати, то пиріг можна прикрити фольгою і продовжити випікання. Повторю, що час випічки відрізнятиметься від вашої форми для випічки, так що час корегуйте самі.
Пиріг вийняти з духовки, злегка остудити. Зняти папір і подавати.
ae4c43dac3

11e9813079
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.