У кожної господині хоч іноді , але буває така ситуація , що все закінчилося до чаю , а гості вже на порозі і потрібно якомога швидше що-небудь приготувати . Або ж просто хочеться що-небудь смачненького на сніданок. У таких випадках паличкою – виручалочкою може стати яблучний пиріг з пісочного тіста , він дуже простий і швидкий у приготуванні.
Для приготування такого швидкого і смачного яблучного пирога з пісочного тіста вам знадобиться:
- заморожений маргарин – 200 грам ,
- яйця курячі – 3 штуки (нам знадобляться тільки жовтки) ,
- сода харчова гашене оцтом – 1 ч. ложка ,
- цукор – 200 грам ,
- сіль – на кінчику чайної ложки ,
- борошно – 2 склянки ,
- рослинне масло для змащування форми ,
- яблука солодкі – 5 штук ,
- кориця.
Приготування
Для початку маргарин слід подрібнити за допомогою ножа або кухонного комбайна. Окремо збиваємо жовтки зі склянкою цукру. Жовтки змішуємо з маргарином , додаємо харчову соду гашену оцтом і солимо . Все ретельно перемішуємо і додаємо борошно.
Тісто загортаємо в харчову плівку і відправляємо в холодильник мінімум на 20 хвилин.
У цей час готуємо начинку , тобто яблука . Їх слід добре промити і обрізати шкірку . Якщо ви використовуєте невеликі яблука , типу ранет , то в цьому випадку шкірку можна і не зрізати . Далі яблука ріжемо на довільні шматочки.
З холодильника дістаємо тісто і ділимо його на дві частини , одна повинна повинна бути більша іншої . Більшу частину розгортаємо і вкладаємо в форму , попередньо змащену олією . На тісто укладаємо начинку і посипаємо трохи цукром і корицею. Далі розгортаємо другу частину тіста і накриваємо нею наш пиріг , закріплюємо краї і робимо в середині невеликий отвір.
Пиріг зверху змащуємо білками що залишилися і відправляємо в духовку на 30 – 35 хвилин при температурі 180 °.
Приємного вам апетиту!