Яблучний пудинг

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Яблочный пудинг 3

Яблучний пудинг – повітряний десерт, який ви можете без великої праці приготувати самостійно. Здивуйте друзів і близьких солодким, ніжним пудингом із стиглих яблук. Оцініть, як цікаво поєднується між собою яблучна солодкість і легка кислинка лимона. І цю красу зможе приготувати навіть початківець кулінар, головне запастися всіма потрібними інгредієнтами, інвентарем і відмінним настроєм.

Інгредієнти:

  • Яблука середнього розміру 12 штук
  • Масло вершкове 100-120 грам
  • Лимон (сік і цедра) 1 штука
  • Яйця 6 штук
  • Цукор 100-120 грам
  • вода опціонально

Інвентар:

Форма для запікання, прихватки для гарячого, каструля, ніж кухонний, дошка обробна, глибока тарілка, дерев’яна ложка, терка, соковижималка для цитрусових.

Приготування:

Крок 1: Готуємо яблука.

5d8336

Яблука промийте, очистіть їх від шкірки, видаліть гілочки і серцевини з насінням. Очищені фрукти поріжте невеликими шматочками довільної форми.

Крок 2: Готуємо масу для яблучного пудингу.

49927a

Шматочки яблук складіть в каструлю і залийте зовсім невеликою кількістю води. Поставте на середній вогонь. Тушкуйте фрукти, весь час помішуючи, до тих пір, поки вони не стануть м’якими.

5562ab

Ставші м’якими яблука зніміть з вогню. Додайте вершкове масло, нарізане кубиками, цукровий пісок, вичавіть туди ж сік лимона і натріть лимонну цедру. Все це потрібно додати в яблука, поки вони гарячі. Ретельно все перемішайте, розчиніть масло і цукор, а потім залиште остуджувати при кімнатній температурі.
Після охолодження додайте яйця. Додавати потрібно так: розбиваєте одне яйце, ретельно все перемішують і додаєте наступне, знову добре перемішуєте і так далі, поки не додасте всі.

Крок 3: Запікаємо яблучний пудинг.

65791b

Розігрійте духовку до 175 градусів за Цельсієм. Масу для яблучного пудингу викладіть або в скляну форму для запікання, або на пласт тіста (хто як більше любить). Потім відправляйте пудинг запікатися на 40 хвилин або до повної готовності. А готовий він буде тоді, коли затвердіє в серцевині і не буде трястися при розгойдуванні. Тоді яблучний пудинг можна буде дістати з духовки і подати до столу.

Крок 4: Подаємо яблучний пудинг.

5646e5

Яблучний пудинг подавайте в якості десерту, холодним або гарячим. Розріжте на шматочки, розкладіть по тарілках і кличте всіх до чаю. Можливо, ви захочете додати до яблучного пудингу який-небудь крем, наприклад, заварний або доповнити його чим-небудь ще. У будь-якому випадку виходить дуже ніжно, повітряно і легко, а як смачно! Сподобається яблучний пудинг як дорослим, так і дітям.
Смачного!
Поради до рецепту:– Яблучний пудинг можна залити в основу з пісочного або листкового тіста, щоб вийшов смачний пиріг.- Цукор можна брати як звичайний, так і коричневий.

– Найсмачніше пудинг виходить з яблук сорту Гренні Сміт.

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!