Яблучний пудинг – повітряний десерт, який ви можете без великої праці приготувати самостійно. Здивуйте друзів і близьких солодким, ніжним пудингом із стиглих яблук. Оцініть, як цікаво поєднується між собою яблучна солодкість і легка кислинка лимона. І цю красу зможе приготувати навіть початківець кулінар, головне запастися всіма потрібними інгредієнтами, інвентарем і відмінним настроєм.
Інгредієнти:
- Яблука середнього розміру 12 штук
- Масло вершкове 100-120 грам
- Лимон (сік і цедра) 1 штука
- Яйця 6 штук
- Цукор 100-120 грам
- вода опціонально
Інвентар:
Форма для запікання, прихватки для гарячого, каструля, ніж кухонний, дошка обробна, глибока тарілка, дерев’яна ложка, терка, соковижималка для цитрусових.
Приготування:
Крок 1: Готуємо яблука.
Яблука промийте, очистіть їх від шкірки, видаліть гілочки і серцевини з насінням. Очищені фрукти поріжте невеликими шматочками довільної форми.
Крок 2: Готуємо масу для яблучного пудингу.
Шматочки яблук складіть в каструлю і залийте зовсім невеликою кількістю води. Поставте на середній вогонь. Тушкуйте фрукти, весь час помішуючи, до тих пір, поки вони не стануть м’якими.
Ставші м’якими яблука зніміть з вогню. Додайте вершкове масло, нарізане кубиками, цукровий пісок, вичавіть туди ж сік лимона і натріть лимонну цедру. Все це потрібно додати в яблука, поки вони гарячі. Ретельно все перемішайте, розчиніть масло і цукор, а потім залиште остуджувати при кімнатній температурі.
Після охолодження додайте яйця. Додавати потрібно так: розбиваєте одне яйце, ретельно все перемішують і додаєте наступне, знову добре перемішуєте і так далі, поки не додасте всі.
Крок 3: Запікаємо яблучний пудинг.
Розігрійте духовку до 175 градусів за Цельсієм. Масу для яблучного пудингу викладіть або в скляну форму для запікання, або на пласт тіста (хто як більше любить). Потім відправляйте пудинг запікатися на 40 хвилин або до повної готовності. А готовий він буде тоді, коли затвердіє в серцевині і не буде трястися при розгойдуванні. Тоді яблучний пудинг можна буде дістати з духовки і подати до столу.
Крок 4: Подаємо яблучний пудинг.
Смачного!
Поради до рецепту:– Яблучний пудинг можна залити в основу з пісочного або листкового тіста, щоб вийшов смачний пиріг.- Цукор можна брати як звичайний, так і коричневий.
– Найсмачніше пудинг виходить з яблук сорту Гренні Сміт.