Ура! Ось воно – імбирне різдвяне печиво! В оригінальному рецепті це називалося пряниками, та й тісто тут дійсно саме є пряничне. Вийшло дуже смачно і дуже ошатно. Правда, на ялинку ми його не вішали – так їли. За рахунок великої кількості спецій печиво виходить дуже пряним і ароматним.
Формочок у вигляді ялинки у мене не було, тому їх мені довелося стражденно вирізати за трафаретом :-(.
Інгредієнти для імбирного печення:
- 100 г цукру
- 165 г меду або патоки
- 1,5 ч.л. меленого імбиру
- 1 ч.л. меленого запашного перцю
- 1 ч.л. меленої кориці
- 1 ч.л. меленої гвоздики (у мене не було)
- 2 ч.л. соди
- 125 г вершкового масла
- 1 яйце
- 525 г борошна
Для глазурі:
- 1 яєчний білок
- 150 г цукрової пудри
Приготування імбирного печення:
Кладемо в каструлю цукор, мед і всі спеції, доводимо до кипіння, знімаємо з вогню. Додаємо соду, розмішуємо. Суміш повинна сильно спіниться.
Кладемо в каструлю нарізане кубиками масло і перемішуємо, поки воно не розчиниться. Додаємо яйце і борошно, замішуємо тісто.
Ділимо тісто навпіл, одну частину загортаємо у плівку і відкладаємо в сторону. Решту тіста розгортаємо в пласт товщиною 0,5 см і вирізаємо формочками печиво. Якщо ви збираєтеся вішати печиво на ялинку – перед випіканням в кожному печеньку робимо отвір для нитки або стрічки.
Кладемо на деко і випікаємо в розігрітій до 170 градусів духовці 12-14 хвилин, поки не зарум’яняться краї. Повторюємо з рештою тіста.
Поки печеться печиво, готуємо глазур. Для цього збиваємо в піну білок і поступово всипаємо в нього цукрову пудру. Повинна вийти однорідна в’язка маса.
Викладаємо її в пакет, вирізаємо куточок і декоруємо остигле печиво, як вам дозволить фантазія.
Даємо печеньку висохнути і … їмо або прикрашаємо ялинку 🙂
Приємного чаювання і гарних свят!