Вареники з цільнозернового борошна з картоплею і капустою

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Вареники из цельнозерновой муки, начинка - квашеная капуста 22

Вареники з картоплею і капустою улюблена і дуже смачна страва багатьох жителів нашої країни. В даний час в магазинах представлені вареники кількох десятків виробників. Але домашні вареники за смаком, безумовно, залишаються поза конкуренцією. Єдиним недоліком є ​​витрачений на приготування час, та й цей недолік багато перетворюють в гідність і ліплення вареників (і пельменів) стають доброю сімейною традицією.

Сьогодні хочу представити Вашій увазі рецепт вареників з картоплею і капустою з цільнозернового борошна, яке набагато корисніше для організму людини.

Інгредієнти:
Для тіста:

  • 500 г цільнозернового борошна;
  • 1 яйце;
  • ½ склянки води;
  • ½ склянки молока;
  • сіль за смаком.

Для начинки:

  • 4 картоплини середнього розміру;
  • 300-400 г свіжої капусти;
  • 2 середні моркви;
  • 1 цибулина середнього розміру;
  • Сіль, перець за смаком.

Приготування:

Готуємо начинку:
Чистимо і відварюємо картоплю в підсоленій воді. Готову картоплю розминаємо в пюре.

Капусту і цибулю дрібно шаткуємо, моркву чистимо і натираємо на крупній тертці. Капусту, цибулю і моркву обсмажуємо до готовності (орієнтовно 15 хвилин). У процесі смаження солимо і перчимо за смаком.

З’єднуємо картопляне пюре і обсмажену капусту і начинка готова.

Готуємо тісто:
У глибокому посуді замішуємо цільнозернове борошно, яйце, молоко, воду і сіль. Отримане тісто викладаємо на стіл, посипаний борошном, і накриваємо вологим кухонним рушником на 15-20 хвилин.
Після цього ще раз добре вимішуємо до отримання однорідного тіста. Через використання цільнозернового борошна тісто виходить темного кольору, не лякайтеся, на смак це ніяк не впливає.

Ліпимо і варимо вареники:
Розкачуємо тісто будь-яким зручним для Вас способом. Я роблю це так: формую з невеликого шматка тіста «ковбаску» і ріжу її на невеликі шматочки, потім кожен шматочок розкочую в маленький коржик.

Кладемо в центр кожного диска начинку і ліпимо вареники звичним для кожного способом.

Зліплені вареники кладемо в киплячу підсолену воду і варимо до готовності (у мене вийшло близько 10 хвилин після спливання).

Готові вареники подавати до столу можна зі сметаною, засмажкою і будь-яким соусом.

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.