Відбивні з курячої грудки

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Отбивные из куриной грудки 1

Відбивні з курячої грудки – соковите і дуже ситне блюдо, яке нікого не залишить байдужим. Приготоване за цим рецептом куряче м’ясо виходить соковитим всередині і хрустким зовні. А використовуючи улюблені прянощі та інші спеції, ви тільки підсилите і підкреслите чудовий смак курячих відбивних.

  • Філе куряче 2 штуки
  • Яйце 1-2 штуки
  • Приправа для курки за смаком
  • Сіль за смаком
  • Сухарі панірувальні 1 стакан
  • Олія для смаження

14210997086421c282e
Перед початком готування обов’язково разморозьте куряче філе. Після чого його потрібно промити. Робити це слід під струменем ледь теплої води. Чисте куряче м’ясо насухо витріть одноразовими паперовими рушниками. Таким чином приправи краще просочать відбивні в процесі приготування, а саме блюдо вийде соковитим. Кожне куряче філе розріжте вздовж на дві частини, так щоб у вас вийшло два різних за розміром шматочка, той що вийшов більше необхідно розрізати ще раз, але вже поперек. За бажанням можна не ділити філе, але такий шматочок м’яса увійде не у всяку сковороду.
1421099708703da9779
Для того, щоб у процесі відбивання наше філе не прилипло до обробної дошки і молотка, оберніть м’ясо харчовою плівкою. Після цього добре відбийте шматочки курячого філе. Робіть це повільно і розподіляйте удари рівномірно по всій площі м’яса. Зверніть увагу на те, що шматочки філе повинні дещо збільшитися в розмірі і стати тонше. Підготовлені відбивні обережно зніміть з плівки. Переходьте до наступного етапу готування.
14210997082148e568c


У глибокій мисці розбийте пару яєць і висипте до них приправу для курки і сіль, так само додавши приблизно столову ложку рослинної олії. Гарненько збийте яєчну суміш доти, поки вона не стане однорідною.
Панірувальні сухарі висипте в підходяще за розміром плоске блюдо. До них так само можна додати трохи спецій за смаком.
Умочіть відбите куряче філе в яєчну суміш таким чином, щоб вона повністю покрила весь шматочок. Виконайте те ж саме з усім м’ясом, а потім залиште його маринуватися в такому вигляді протягом 5-7 хвилин. Після чого кожен шматочок філе обваляйте в панірувальних сухарях.
14210997082855f5d1b
У сковороді розжарити рослинне масло. Обсмажте кожен шматочок філе по 5-7 хвилин з обох сторін на повільному вогні, після чого перекладайте отримані відбивні в глибоку тарілку і тут же накривайте її кришкою. Коли все буде готово, дайте м’ясу ще трохи дійти в тарілці під кришкою, зазвичай вистачає 5-6 хвилин і можна переходити до подачі відбивних з курячої гудки до столу.
Відбивні з курячого філе подавайте з будь-яким гарніром на ваш смак. Влітку добре підійде салат зі свіжої зелені і овочів, взимку ж використовуйте як гарнір відварну картоплю або рис, а так само інші крупи, наприклад, гречку. Запропонуйте до страви з курячого м’яса так само соус і шматочок ароматного хліба. От і все, насолоджуйтеся чудовим і соковитим смаком приготованої вами страви.
– Використовуйте будь-яку приправу для курки, яка вам подобається, але так само її можна замінити на суміш перців, додавши кілька зубчиків часнику.
– Влітку, коли навколо багато свіжої зелені, можна додати її так само і в дане блюдо, воно від цього тільки виграє.
– Панірувальні сухарі можна так само приготувати вдома з засохлого хліба, просто подрібнивши його за допомогою блендера.

1421099708651ef67170497
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!