Ступінь гостроти цих тефтелей може варіюватися в залежності від вашої любові / нелюбові до цього найгострішого. Мій варіант виходить досить м’яким і практично не пекучим.
До речі, для повноти смаку мелений червоний гострий перець можна замінити свіжим стручковим – буде цілком достатньо половинки стручка.
Інгредієнти на 4 порції:
- 700 г свинячого фаршу
- 2-3 скибочки білого хліба
- 1 середня цибулина
- 1 яйце
- 1 зубчик часнику
- 450 г томатів у власному соку
- 1 солодкий червоний перець (я використовувала заморожений)
- цедра 1 невеликого апельсина
- 0,3 ч.л. червоного гострого меленого перцю
- 1 ст.л. борошна
- сіль і чорний перець за смаком
Цибуля, часник і петрушку дрібно рубаємо, змішуємо з фаршем, розкришеним хлібом, яйцем, цедрою і спеціями.
Подрібнюємо солодкий перець і змішуємо його з розім’ятими виделкою томатами (я просто порубала все разом в блендері). Солимо за смаком.
З фаршу ліпимо круглі тефтелі, обвалююємо їх у борошні і кладемо у форму для запікання.
Зверху заливаємо томатною масою.
Запікаємо в розігрітій до 190 градусів духовці протягом 1 години.
Смачного!