Гострі свинячі тефтелі

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Ступінь гостроти цих тефтелей може варіюватися в залежності від вашої любові / нелюбові до цього найгострішого. Мій варіант виходить досить м’яким і практично не пекучим.
До речі, для повноти смаку мелений червоний гострий перець можна замінити свіжим стручковим – буде цілком достатньо половинки стручка.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 700 г свинячого фаршу
  • 2-3 скибочки білого хліба
  • 1 середня цибулина
  • 1 яйце
  • 1 зубчик часнику
  • 450 г томатів у власному соку
  • 1 солодкий червоний перець (я використовувала заморожений)
  • цедра 1 невеликого апельсина
  • 0,3 ч.л. червоного гострого меленого перцю
  • 1 ст.л. борошна
  • сіль і чорний перець за смаком

ostrye-svinye-tefteli-1
Цибуля, часник і петрушку дрібно рубаємо, змішуємо з фаршем, розкришеним хлібом, яйцем, цедрою і спеціями.
ostrye-svinye-tefteli-2
Подрібнюємо солодкий перець і змішуємо його з розім’ятими виделкою томатами (я просто порубала все разом в блендері). Солимо за смаком.
ostrye-svinye-tefteli-3


З фаршу ліпимо круглі тефтелі, обвалююємо їх у борошні і кладемо у форму для запікання.
ostrye-svinye-tefteli-4
Зверху заливаємо томатною масою.
ostrye-svinye-tefteli-5
Запікаємо в розігрітій до 190 градусів духовці протягом 1 години.
ostrye-svinye-tefteli
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!