Гречана каша з лісовими грибами

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Через півтора тижні починається Різдвяний піст. Для тих, хто збирається постити, я припасла новий пісний рецепт – це гречана каша з лісовими грибами. Для тих, хто дотримуватися посту не збирається, це блюдо може послужити відмінним гарніром до м’яса або птиці.

Тут я використовувала заморожену суміш лісових грибів – білих, підосичники, підберезники. При бажанні ви можете замінити їх печерицями, але враховуйте, що грибний смак у такої каші буде менш інтенсивним.

Інгредієнти для гречаної каші з грибами на 4-6 порцій:

  • 200 г гречаної крупи
  • 1 середня цибулина
  • 1 велике стебло селери
  • 2-3 зубчики часнику
  • 300 г лісових грибів (заморожені розморозити, рідину додати у воду для варіння гречки)
  • 3 ст.л. соєвого соусу
  • сіль і перець за смаком

 

grechka-s-gribami-1

Приготування гречаної каші з грибами:

Гречку заливаємо об’ємом води, втричі більшим, ніж обсяг крупи, додаємо сіль. Доводимо до кипіння на сильному вогні і варимо під кришкою на мінімальному нагріві до готовності.

Не дуже дрібно рубаємо цибулю і селеру. Дрібно рубаємо часник. Якщо гриби не нарізані – нарізаємо кубиками.

У сковороді на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і селеру. Смажимо, помішуючи, 4-5 хвилин.

grechka-s-gribami-2

Додаємо гриби і смажимо ще 5 хвилин, до готовності грибів. В кінці додаємо сіль, перець і часник.

grechka-s-gribami-3

Додаємо готову гречку і соєвий соус, перемішуємо і даємо.

grechka-s-gribami

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!