Через півтора тижні починається Різдвяний піст. Для тих, хто збирається постити, я припасла новий пісний рецепт – це гречана каша з лісовими грибами. Для тих, хто дотримуватися посту не збирається, це блюдо може послужити відмінним гарніром до м’яса або птиці.
Тут я використовувала заморожену суміш лісових грибів – білих, підосичники, підберезники. При бажанні ви можете замінити їх печерицями, але враховуйте, що грибний смак у такої каші буде менш інтенсивним.
Інгредієнти для гречаної каші з грибами на 4-6 порцій:
- 200 г гречаної крупи
- 1 середня цибулина
- 1 велике стебло селери
- 2-3 зубчики часнику
- 300 г лісових грибів (заморожені розморозити, рідину додати у воду для варіння гречки)
- 3 ст.л. соєвого соусу
- сіль і перець за смаком
Приготування гречаної каші з грибами:
Гречку заливаємо об’ємом води, втричі більшим, ніж обсяг крупи, додаємо сіль. Доводимо до кипіння на сильному вогні і варимо під кришкою на мінімальному нагріві до готовності.
Не дуже дрібно рубаємо цибулю і селеру. Дрібно рубаємо часник. Якщо гриби не нарізані – нарізаємо кубиками.
У сковороді на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і селеру. Смажимо, помішуючи, 4-5 хвилин.
Додаємо гриби і смажимо ще 5 хвилин, до готовності грибів. В кінці додаємо сіль, перець і часник.
Додаємо готову гречку і соєвий соус, перемішуємо і даємо.
Смачного!