Простий і смачний рецепт курячих ніжок, запечених в духовці. По ньому так само легко і просто готуються і курячі крильця – просто час приготування буде покорочше;-) Номер з крильцями, до речі, буде вельми до речі до вихідних – до кухля пива вони будуть дуже доречними;-)
На гарнір буде хороший рис з овочами, кус-кус або печена картопля. Або просто печені овочі.
Інгредієнти на 6 порцій:
- 12 курячих гомілок
- 1 великий гострий перець (або невеликий. Якщо не любите надто гостре)
- 4 зубчики часнику
- 1 ст.л. меду
- 50 мл бальзамічного оцту
- сіль і перець за смаком
Приготування:
У мисці змішуємо оцет, мед, сіль, натертий часник гострий перець.
Додаємо в миску гомілки, перемішуємо і залишаємо маринуватися на годину або більше (можна на ніч).
Перекладаємо гомілки на деко, маринад не виливати.
Відправляємо деко в попередньо розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо ніжки до готовності, близько 45-50 хвилин, періодично поливаючи маринадом.
Готові гомілки за бажанням посипаємо кунжутом.
Смачного!