Кабачки з помідорами в духовці

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Кабачки с помидорами в духовке 2

Часто в кінці літа і ранньої осені наші запаси стрімко поповнюються всілякими овочами з городу. Не важливо як багато ми робимо заготовок, але цим продуктам немає кінця. Тому пропоную вам рецепт відмінного гарніру, який можна дуже швидко приготувати. Кабачки з помідорами в духовці – це універсальне блюдо, яке відмінно доповнить гаряче, приготоване з м’яса або риби, і його обов’язково оцінять ваші домашні, теж втомлені від цих нескінченних овочів.

  • Кабачки молоді 2 штуки
  • Помідори 3-4 штуки
  • Цибуля ріпчаста 1 штука (невелика)
  • Суміш мелених перців 1/2 чайної ложки (опціонально)
  • Зелень сушена 1/2 чайної ложки (опціонально)
  • Сіль за смаком
  • Олія оливкова 4 столових ложки

1419429312212b6a8d2
В руках потріть цибулю, щоб було легше зняти лушпиння. Після чого видаліть так само залишки корінців і вершків. Промийте цибулю і наріжте кільцями або розділіть її на половинки і покришіть півкільцями, залежно від того, як вам зручніше.
141942931275333b6af
Томати складіть у раковину і промийте теплою водою один за іншим, обтираючи кожен руками. Зробіть надрізи біля того місця, де раніше була плодоніжка і вийміть її залишки. Очищені таким чином помідори наріжте товстими кільцями, так як тонкі просто можуть розпастися під час готування. Ріжте овочі акуратно, гострим ножем, щоб не роздавити м’якоть.
1419429312924a8d383


Кабачки промийте водою і почистіть від налиплого бруду за допомогою щіточки. Оскільки ми вибрали молоді овочі, чистити їх не потрібно, але, якщо ви готуєте дане блюдо не в сезон і у вас на руках вже полежавші інгредієнти, в такому випадку з них неодмінно потрібно видалити товсту шкірку, просто зрізавши її ножем. Помиті і почищені кабачки наріжте кільцями середньої товщини.
14194293126455f44bd
Складіть акуратно всі овочі в глибоку миску і поставте поки розігріватися духовку до 230 градусів за Цельсієм. Овочі посоліть, поперчіть і додайте сушену зелень. Обережно змішайте всі інгредієнти між собою. Жароміцний лист змастіть оливковою олією, а після викладайте в нього овочі один за одним, щоб вони чергувалися. Майте на увазі, що цибулі значно менше, так що розосередьте її рівномірно серед інших інгредієнтів. Сформоване таким чином блюдо полийте зверху невеликою кількістю рослинної олії і відправте в духовку. Готувати овочі за цим рецептом потрібно 15-18 хвилин. По закінченні цього часу кабачки стануть м’якше, а цибуля і помідори пустять сік.
Кабачки з помідорами, запечені в духовці найкраще подавати в гарячому вигляді, як гарнір. Запечені овочі відмінно підкреслять смак практично будь-якої м’ясної страви. Так само можна доповнити їх часниковим соусом або сметаною. Насолоджуйтесь шалено смачним, ситним і при цьому дієтичним блюдом.
– Для тих, хто не може собі уявити запечені овочі без хрусткої скоринки, рекомендую за 2-3 хвилини до повної готовності посипати страву, не виймаючи її з духовки, тертим сиром.
– Замість сушеної зелені, зрозуміло, ви можете використовувати свіжу, найкраще сюди підійде базилік.
– Якщо у вас не знайшлося під руками оливкового масла, то можете використовувати будь-яке інше рослинне масло, яке підходить для смаження і не має різкого запаху, наприклад, соняшникова олія.
1419429312321ef20932e1a
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!