Один рецепт кабачкової ікри у мене в блозі вже є, а точніше вже є кілька рецептів ікри. Сьогодні пропоную вам ще один – досить сильно відрізняється від першого. Тут інгредієнти не перемелюються в блендері, а залишаються досить великими шматочками.
Ця ікра дуже добре пішла як гарнір до суботніх шашликів ;-). А ще її смачно їсти з чорним хлібом.
Інгредієнти:
- 1,5 кг цукіні
- 2 великих червоних перці
- 2 великі цибулини (у мене 1 велика і 2 маленьких)
- 6-8 помідорів (краще брати “пальчики” або сливові)
- 1 гострий перчик
- 100 г томатної пасти
- сіль і мелений перець
- оливкова олія
Приготування:
Всі інгредієнти нарізаємо середніми кубиками. кабачки кладемо в миску, солимо і залишаємо на 10 хвилин. Після закінчення цього часу зливаємо рідину що виділилася.
З каструлі на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.
Додаємо солодкий і дрібно нарізаний гострий перець і смажимо, помішуючи, ще 4-5 хвилин.
Додаємо помідори разом з томатною пастою.
Кладемо кабачки і перемішуємо. Солимо, перчимо, накриваємо кришкою і тушкуємо на невеликому вогні приблизно 20 хвилин. Води і спецій додавати не треба – тільки цукор для балансу смаку.
Готову ікру охолоджуємо і подаємо. Або консервуємо.
Смачного!