Кабачкова ікра шматочками

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Один рецепт кабачкової ікри у мене в блозі вже є, а точніше вже є кілька рецептів ікри. Сьогодні пропоную вам ще один – досить сильно відрізняється від першого. Тут інгредієнти не перемелюються в блендері, а залишаються досить великими шматочками.
Ця ікра дуже добре пішла як гарнір до суботніх шашликів ;-). А ще її смачно їсти з чорним хлібом.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг цукіні
  • 2 великих червоних перці
  • 2 великі цибулини (у мене 1 велика і 2 маленьких)
  • 6-8 помідорів (краще брати “пальчики” або сливові)
  • 1 гострий перчик
  • 100 г томатної пасти
  • сіль і мелений перець
  • оливкова олія

kabachkovaya-ikra-kusochkami-1

Приготування:

Всі інгредієнти нарізаємо середніми кубиками. кабачки кладемо в миску, солимо і залишаємо на 10 хвилин. Після закінчення цього часу зливаємо рідину що виділилася.

З каструлі на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.

kabachkovaya-ikra-kusochkami-2

Додаємо солодкий і дрібно нарізаний гострий перець і смажимо, помішуючи, ще 4-5 хвилин.

kabachkovaya-ikra-kusochkami-3

Додаємо помідори разом з томатною пастою.

kabachkovaya-ikra-kusochkami-4

Кладемо кабачки і перемішуємо. Солимо, перчимо, накриваємо кришкою і тушкуємо на невеликому вогні приблизно 20 хвилин. Води і спецій додавати не треба – тільки цукор для балансу смаку.

kabachkovaya-ikra-kusochkami-5

Готову ікру охолоджуємо і подаємо. Або консервуємо.

kabachkovaya-ikra-kusochkami

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!