Ніжні, апетитні котлети з хрусткою скоринкою.
Соус ідеально доповнює смак.
Я використовувала свіжі шампіньйони. Якщо ви використовуєте заморожені гриби, їх треба розморозити, злити всю рідину.
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 12-15 котлет.
Інгредієнти
- 1 кг картоплі
- 300 г грибів
- 150 г цибулі
- 50-100 мл молока
- 2 ст.л. вершкового масла
- 1 яйце
- панірувальні сухарі
- сіль
- перець
- рослинне масло
соус:
- 250 г сметани
- 3 зубчики часнику
- зелень за смаком
- сіль
Приготування
Цибулю дрібно нарізати.
Гриби дрібно нарізати.
На рослинному маслі злегка обсмажити цибулю.
ДДодати гриби, смажити 7-10 хвилин.
Картоплю почистити, відварити до готовності.
Коли картопля звариться, воду злити, додати вершкове масло, потовкти.
Невеликими порціями влити молоко, перемішати.
Маса не повинна бути рідкою.
Посолити, поперчити.
Додати гриби, перемішати.
Яйце злегка збити.
З картопляно-грибної маси сформувати котлети, вмочити в яйце.
Обваляти в панірувальних сухарях.
Сковороду злегка змастити маслом, викласти котлети.
Смажити до золотистої скоринки.
Перевернути, обсмажити з іншого боку.
Готуємо соус.
Зелень дрібно нарізати.
Часник дрібно нарізати.
Змішати сметану, зелень, часник.
Добре перемішати, посолити.
Готові котлети полити соусом.
Смачного!