Картопляні крокети з сиром

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Цю страву дуже любить мій чоловік – він регулярно просить приготувати крокети на всякі-різні свята з застіллями. Уже років зо три їх готую, але відзняти рецепт для блогу дійшли руки тільки зараз.
Склад страви просто – картопляне пюре, трохи самого звичайного напівтвердого сиру і стара добра подвійна паніровка. До речі, це відмінний варіант для того, щоб дати друге життя вчорашньому картопляному пюре.

Інгредієнти на 6 порцій:

  • 500 г очищеної картоплі
  • 70 г вершкового масла
  • 30 мл молока
  • сіль за смаком
  • 100 г напівтвердого сиру
  • 1 яйце
  • 1 ст.л. борошна
  • 70 г панірувальних сухарів

Приготування:

Картоплю відварюємо в підсоленій воді. Готуємо пюре, додавши вершкове масло і підігріте молоко. Даємо охолонути до кімнатної температури (можна сильніше).

Сир тремо на дрібній тертці.

kartofelnye-krokety-s-syrom-2

Яйце збиваємо виделкою (можна додати пару ложок холодної води, щоб маса була більш однорідною).

kartofelnye-krokety-s-syrom-1

З сиру формуємо невеликі кульки.

Від картопляної маси відокремлюємо невелику порцію пюре, расплюскуємо в коржик, кладемо всередину сир і формуємо кульку діаметром близько 3 см. Паніруємо її в борошні.

kartofelnye-krokety-s-syrom-3

Мачаємо в яйце, паніруємо в сухарях, знову макаємо в яйце і ще раз паніруємо в сухарях. Повторюємо з рештою пюре і сиром.

kartofelnye-krokety-s-syrom-4

Смажимо крокети у фритюрі, розігрітому до 170 градусів, до рум’яної скоринки, приблизно по 1-2 хвилини. Виймаємо шумівкою і кладемо на паперові рушники.

Подаємо як гарнір до страв з м’яса, птиці або риби.

kartofelnye-krokety-s-syrom1

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.