Цю страву дуже любить мій чоловік – він регулярно просить приготувати крокети на всякі-різні свята з застіллями. Уже років зо три їх готую, але відзняти рецепт для блогу дійшли руки тільки зараз.
Склад страви просто – картопляне пюре, трохи самого звичайного напівтвердого сиру і стара добра подвійна паніровка. До речі, це відмінний варіант для того, щоб дати друге життя вчорашньому картопляному пюре.
Інгредієнти на 6 порцій:
- 500 г очищеної картоплі
- 70 г вершкового масла
- 30 мл молока
- сіль за смаком
- 100 г напівтвердого сиру
- 1 яйце
- 1 ст.л. борошна
- 70 г панірувальних сухарів
Приготування:
Картоплю відварюємо в підсоленій воді. Готуємо пюре, додавши вершкове масло і підігріте молоко. Даємо охолонути до кімнатної температури (можна сильніше).
Сир тремо на дрібній тертці.
Яйце збиваємо виделкою (можна додати пару ложок холодної води, щоб маса була більш однорідною).
З сиру формуємо невеликі кульки.
Від картопляної маси відокремлюємо невелику порцію пюре, расплюскуємо в коржик, кладемо всередину сир і формуємо кульку діаметром близько 3 см. Паніруємо її в борошні.
Мачаємо в яйце, паніруємо в сухарях, знову макаємо в яйце і ще раз паніруємо в сухарях. Повторюємо з рештою пюре і сиром.
Смажимо крокети у фритюрі, розігрітому до 170 градусів, до рум’яної скоринки, приблизно по 1-2 хвилини. Виймаємо шумівкою і кладемо на паперові рушники.
Подаємо як гарнір до страв з м’яса, птиці або риби.
Смачного!
Leave a Reply