Опис: Смачні картопляні ньокки з ароматними обсмаженими волоськими горіхами, базиліком і сиром.
Час приготування: 80 хвилин
Кількість порцій: 2
Інгредієнти:
- Картопля – 500 г
- Яйце куряче (жовток) – 2 шт
- Борошно (4-7 ст. Ложок)
- Сир твердий – 50 г
- Горіхи волоські (жменька) – 60 г
- Горіх мускатний (на кінчику ножа)
- Томати у власному соку (свіжі або пасеровані) – 400 г
- Базилік (пучок)
- Спеції (італійські трави)
- Цибуля ріпчаста – 1 шт
- Часник – 1 зуб.
- Цукор Сіль Перець душістий Масло оливкове – 1 ст. л.
- Помідори черрі (за бажанням для подачі)
Приготування:
Картоплю помити, не чистити, обернути фольгою і запекти в духовці до готовності при температурі 200 градусів близько 40 хв.
У цей час обсмажити волоські горіхи. Кілька штук відкласти для подачі.
Пучок базиліка покласти в ємність для пюрірованія.
Туди ж сир.
І горіхи.
Пюріровать суміш.
Готову картоплю швидко очистити і натерти на тертці. Чим картоплю гаряче, тим пишніше будуть ньокки. Додати горіхово-сирну суміш, сіль, перець, мускатний горіх, швидко перемішати. Спробуйте на спеції.
Додати яєчні жовтки і борошно. Швидко замісити тісто. Чи не мечите довго, інакше ньокки вийдуть гумовими. Тісто має вийти досить м’яким, пишним.
Цей крок не пропускайте, картопля у всіх різний. Закип’ятіть воду, отщіпніте шматочок тіста і відваріть його. Якщо тісто розвалиться, додайте ще борошна чи яйце.
Скачайте з тіста ковбаски, наріжте на невеликі шматочки і сформуйте ньокки. Злегка притискаючи шматочки тіста, прокатайте їх по опуклій стороні вилки. На цьому етапі ньокки можна заморозити.
Готуємо соус. Дрібно наріжте і обсмажте в оливковій олії цибулю, додайте до нього нарізаний часник і через хвилину нарізані шматочками томати. Зі свіжих томатів зніміть шкірку, обдавши їх окропом. Додайте італійські трави, сіль, перець, цукор і тушкуйте соус хвилин 10. В кінці додайте свіжий базилік. За бажанням соус можна пюрировать, я цього не робила.
Відваріть в підсоленій воді ньокки, вони повинні спливти на поверхню.
У тарілку викласти соус.
Зверху ньокки. Посипати волоськими горіхами, сиром, прикрасити базиліком і свіжими томатами черрі, збризнути оливковою олією.
Приємного апетиту!
Leave a Reply