Картопля з майонезом на сковороді – просте і в той же час дуже смачне блюдо, яке не може не порадувати око, як дорослих, так і дітей. Готується воно досить швидко, що дозволяє здивувати домочадців навіть увечері, сидячи за вечірнім столом. В якості додаткової їжі для такої картоплі підійде і м’ясо різних способів приготування, і свіжі овочі і навіть звичайний ні чим не примітний хліб! Пригощайтеся і насолоджуйтеся смачною трапезою!
- Картопля свіжа 1 кілограм
- Майонез 200 грам
- Цибуля ріпчаста середнього розміру 1 штука
- Яйце куряче 1 штука
- Паста томатна 100 грам
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Масло рослинне для смаження блюда
За допомогою ножа очищаємо цибулю від лушпиння і ретельно промиваємо під проточною водою. Потім викладаємо компонент на обробну дошку і нарізаємо півкільцями або подрібнюємо кубиками. Я зазвичай на практиці застосовую другий варіант рубки. Пересипаємо підготовлену цибулину в чисту тарілку і на час залишаємо осторонь.
Скориставшись ножем, очищаємо картоплю від шкірки і ретельно промиваємо під проточною водою, щоб змити весь бруд що залишився. Тепер витираємо бульбу кухонними паперовими рушниками і викладаємо на обробну дошку. Нарізаємо картоплю соломкою, товщиною приблизно 1-1,5 сантиметра. Подрібнений овоч переміщаємо в середню миску і відразу ж переходимо до наступного процесу, поки наша картопля не потемніла, взаємодіючи з повітрям.
За допомогою ножа розбиваємо шкаралупу яйця, а його вміст виливаємо в одну з піал. Скориставшись ручним віночком, добре збиваємо компонент до утворення однорідної рідкої маси.
У дві піали (в одній, з яких збите яйце) розливаємо майонез так, щоб його було порівну в ємностях. У другу посуд, де тільки соус, додаємо томатну пасту і починаємо готувати заправку. Спочатку збиваємо майонез з томатами до утворення однорідної маси.
Після цього перемішуємо тим же підручним інвентарем збите яйце з соусом. Суміш повинна так само, як і в першому випадку, вийти однорідною. Все, заправки готові!
Першим ділом наливаємо в сковороду невелику кількість рослинного масла і ставимо на середній вогонь. Коли вміст ємності добре розігріється, додаємо сюди подрібнену цибулю. Час від часу помішуючи дерев’яною лопаткою, обсмажуємо компонент до ніжно-золотистого кольору.
Відразу ж після цього по необхідності доливаємо масло і викладаємо всю картоплю соломкою. Смажимо блюдо до напівготовності. Увага: не забуваємо помішувати все підручним інвентарем, щоб картопля не пригоріла.
Тепер, не вимикаючи конфорку, візуально поділяємо смажені шматочки навпіл і перекладаємо ці частини в дві невеликі миски. Відразу ж заливаємо порції двома заправками і, скориставшись столовою ложкою, акуратно, але ретельно все перемішуємо. Важливо: соуси повинні повністю вбратися в картоплю.
Викладаємо назад в сковороду масу, перемазаний заправкою з майонезу і томатної пасти. Відразу ж після цього другим шаром розміщуємо залишившуся картоплю з іншої миски. Зменшуємо вогонь, закриваємо ємність кришкою і тушкуємо страву протягом 10 хвилин. За цей час картопля повинна дійти до потрібного стану, ввібрати в себе весь соус, а яйце – добре прожаритися. Після цього можна вимикати конфорку і починати сервірувати обідній стіл. Важливо: якщо ви хочете, щоб страва в кінці ще раз прожарилася, тоді знімаємо кришку і продовжуємо час приготування на 5-7 хвилин (при цьому, не забуваючи час від часу все помішувати дерев’яною лопаткою).
За допомогою кухонних прихваток притримуємо сковороду, а її вміст пересипаємо дерев’яною лопаткою в спеціальну плоску тарілку. Відразу ж подаємо картоплю (поки вона не охолола) до обіднього столу з салатами зі свіжих овочів, солінням, а також різними видами соусів.
– Щоб приготувати смачну страву, необхідно вибирати картоплю твердих розваристих сортів, які після смаження збережуть свою форму;
– Крім інгредієнтів, зазначених у рецепті, в картоплю можна додати пару зубчиків подрібненого часнику. Тоді блюдо придбає цікавий пікантний смак і аромат;
– Перед подачею для краси картоплю можна посипати дрібно рубаною зеленню петрушки.
Приємного апетиту!
Leave a Reply