Ще один простенький рецепт приготування картоплі – картопля по- селянськи .
Інгредієнти:
- Картопля
- часник 3 зуб.
- оливкова олія 2 ст.л.
- сухі трави
- перець чорний
- сіль
- паприка
- зелень кропу
Отже, спочатку гарненько промиваємо картоплю. Потім відварюємо її не очищаючи , так звана картопля в ” мундирах ” ( відварюємо приблизно протягом 10 хвилин). Потім даємо картоплі охолонути й нарізаємо її великими шматками.
Після цього очищуємо і подрібнюємо зубочки часнику. Перемішуємо подрібнений часник з сухими травами (можна наприклад використовувати базилік , розмарин , орегано і т.д. за смаком). Потім в масу додаємо оливкову олію , перчимо , солимо , ретельно перемішуємо. Після цього поливаємо цією масою нашу нарізану картоплю. Викладаємо картоплю на деко і посипаємо паприкою.
Ставимо деко з картоплею в духовку приблизно на 30 хвилин. Готову картоплю по- селянськи присипаємо подрібненою зеленню кропу.
Картопля по- селянськи готова.
Приємного апетиту!