Качка з соусом з інжиру

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Утка с соусом из инжира

Рецептів приготування качки для її любителів (а я ну дуууже великий любитель качки) багато не буває. В даному випадку першу скрипку грає соус

  • 1 качка (близько 2 кг),
  • 200 г сушеного інжиру,
  • 1 цибуля-порей
  • 2 зубчики часнику,
  • 200 мл сухого хересу,
  • цедра половини лимона,
  • сіль, перець,
  • рослинне масло

Інжир вимити гарячою водою, залити хересом, накрити і залишити на 6-8 год. На наступний день помістити інжир з хересом в сотейник і варити 10 хвилин на середньому вогні. Зняти з вогню, дати охолонути.
Розігріти духовку до 220 ° С. Качку промити в холодній воді й обсушити. Шкіру на грудці проколоти вилкою в декількох місцях. Качку всередині і зовні натерти сіллю і перцем. Викласти качку в змащену маслом форму, поставити в духовку на 35-40 хв.
Потім дістати, злити частину жиру і добре полити качку відваром з інжиру. Поставити форму на нижній рівень духовки. Знизити температуру духовки до 160 ° С і готувати ще близько 1 години.
Тим часом приготувати соус. Порей нарізати тонкими півкільцями, часник подрібнити. У невеликій каструлі розігріти 2 ст. л. качиного жиру, викласти цибулю і часник, обсмажити до м’якості 6-7 хвилин.
У каструлю з цибулею і часником влити відвар від інжиру і трохи води
Готувати на повільному вогні 5-6 хвилин, потім зняти з вогню і дати трохи охолонути.
Інжир змолоти в блендері в пюре і додати до цибульно-часникової маси разом з натертою лимонною цедрою. Приправити до смаку сіллю і перцем.
Качку розрізати на шматки і подати з теплим соусом.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!