Рецептів приготування качки для її любителів (а я ну дуууже великий любитель качки) багато не буває. В даному випадку першу скрипку грає соус
- 1 качка (близько 2 кг),
- 200 г сушеного інжиру,
- 1 цибуля-порей
- 2 зубчики часнику,
- 200 мл сухого хересу,
- цедра половини лимона,
- сіль, перець,
- рослинне масло
Інжир вимити гарячою водою, залити хересом, накрити і залишити на 6-8 год. На наступний день помістити інжир з хересом в сотейник і варити 10 хвилин на середньому вогні. Зняти з вогню, дати охолонути.
Розігріти духовку до 220 ° С. Качку промити в холодній воді й обсушити. Шкіру на грудці проколоти вилкою в декількох місцях. Качку всередині і зовні натерти сіллю і перцем. Викласти качку в змащену маслом форму, поставити в духовку на 35-40 хв.
Потім дістати, злити частину жиру і добре полити качку відваром з інжиру. Поставити форму на нижній рівень духовки. Знизити температуру духовки до 160 ° С і готувати ще близько 1 години.
Тим часом приготувати соус. Порей нарізати тонкими півкільцями, часник подрібнити. У невеликій каструлі розігріти 2 ст. л. качиного жиру, викласти цибулю і часник, обсмажити до м’якості 6-7 хвилин.
У каструлю з цибулею і часником влити відвар від інжиру і трохи води
Готувати на повільному вогні 5-6 хвилин, потім зняти з вогню і дати трохи охолонути.
Інжир змолоти в блендері в пюре і додати до цибульно-часникової маси разом з натертою лимонною цедрою. Приправити до смаку сіллю і перцем.
Качку розрізати на шматки і подати з теплим соусом.
Смачного!