Кролик в мультиварці

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Кролик в мультиварке 5

Кролик в мультиварці – приємне святкове блюдо з божественним ароматом і смаком. Його можна приготувати по-різному, наприклад, зтушити в вершках, вині, томатному соусі або з овочами, в будь-якому випадку страва вийде насиченою, яскравою, ніжною, ситною, при цьому практично дієтичною.

  • Кролик (свіжа тушка без шкіри і нутрощів) 1 тушка (вага 1 кілограм 500 грам)
  • Сметана 200-250 мілілітрів
  • Масло рослинне 1 столова ложка
  • Цибуля ріпчаста 2 штуки (середні)
  • Часник 3 зубчики
  • Італійські трави (суміш: розмарин, чебрець, паприка, перець рожевий, чабер садовий, базилік, естрагон, орегано, розмарин, часник, лемонграсс) за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Вода очищена скільки знадобиться
  • Оцет столовий 9% скільки знадобиться

1411145708822e7094f
Беремо свіжого кролика без шкіри і нутрощів, ретельно його промиваємо і кладемо в глибоку миску. В окремій чистій посуді готуємо слабокислий розчин з очищеної води і 9% столового оцту з розрахунку на 1 літр рідини – 1 стакан оцта ємністю в 200 мілілітрів. Заливаємо сумішшю що вийшла тушку, так щоб волога її повністю покрила, і залишаємо в такому вигляді на 2-3 години при кімнатній температурі, періодично перевертаючи кролика з боку на бік. Даний процес потрібен не для того, щоб пом’якшити м’ясні тканини, він допоможе видалити специфічний аромат властивий цьому виду тварин.
141114570816354e33b
Через 2-3 години знову промиває тушку під цівками холодної проточної води, сушимо паперовими кухонними рушниками, викладаємо на обробну дошку і продовжуємо підготовку. За допомогою гострого кухонного ножа розрізаємо кролика на порції, наприклад, дві передні лапи, стільки ж задніх, потім кілька ребрових частин і чотири хребетні. Після цього перекладаємо шматочки тварини в чисту глибоку миску, приправляємо їх сіллю, чорним меленим перцем, перемішуємо, так щоб спеції обволокли м’ясо з усіх боків, і залишаємо в такому вигляді на 7-10 хвилин.
141114570898453c6bc


Тим часом, використовуючи новий кухонний ніж, очищаємо від шкірки всі зазначені в рецепті овочі. Промиваємо їх, сушимо паперовими кухонними рушниками, по черзі викладаємо на чисту обробну дошку і подрібнюємо. Цибульку кільцями, четвертинками, соломкою або півкільцями, а зубчики часнику просто дрібно шаткуємо. Далі ставимо на стільницю інші продукти, які знадобляться для приготування страви, і приступаємо до наступного кроку.
1411145708645584f4c
Вставляємо штекер мультиварки в розетку, поміщаємо в виїмку кухонного приладу тефлонову чашу і вливаємо в неї столову ложку рослинної олії. Потім встановлюємо на табло режим «Жарка» і час 20 хвилин. Опускаємо на дно чаші справжнього кролика і обсмажуємо м’ясо з обох сторін по 5 хвилин кожну. Після цього додаємо до нього ріпчасту цибулю і готуємо їх разом ще 10 хвилин, періодично перемішуючи силіконовою кухонною лопаткою.
141114570833648d030
Потім заливаємо все сметаною, приправляємо часником, італійськими травами, додатковою порцією солі, а також чорним меленим перцем і закриваємо кухонний прилад щільно прилягаючою кришкою. Повертаємося до табло і встановлюємо новий режим «Гасіння» на 1,5 години, протягом яких всі складові страви дійдуть до повної готовності. Коли мультиварка сповістить про закінчення роботи, не поспішаємо її відкривати, хай вийде весь пар. Потім розкладаємо ласі шматочки кролика порціями по тарілках і сервіруємо до столу.
Кролик в мультиварці смачне і просте блюдо, яке подають в гарячому вигляді як друге основне блюдо. Ніжне, практично відстаюче від кісток м’ясо розкладають порціями по тарілках і сервірують разом з будь-яким, несильно пряним, а також нежирним гарніром, наприклад, з пюре, картоплею в мундирі, салатом зі свіжих овочів, рисом, пастою, гречаною кашею, соліннями і хлібом. Смачно і без клопоту! Насолоджуйтесь!
– Дуже часто, щоб перебити специфічний аромат кролятини, тушку відразу нарізають на порційні шматки і маринують в суміші з ароматних прянощів і сметани, майонезу, вершків, кетчупу, кисломолочного йогурту або білого напівсухого вина, а також ріпчастої цибулі;
– Набір спецій не принциповий, використовуйте будь-які, якими приправляють страви з кролика, наприклад, лист лавра, чебрець, сушений кріп, петрушка, аніс або інші;
– Альтернатива рослинному маслу – вершкове;
– За бажанням шматочки кролика можна обсмажити на сковороді до золотистої скоринки і тільки після цього готувати їх з цибулею, сметаною і спеціями в мультиварці, відразу встановивши кухонний прилад в режим «Гасіння» на 1,5 години;
– Іноді разом з м’ясом і цибулею обсмажують дрібно нарізану моркву і солодкий болгарський перець;
– За 40 хвилин до закінчення програми в чашу мультиварки можна додати нарізану середніми кубиками картоплю, в цьому випадку вам не доведеться піклуватися про приготування гарніру.
1411145708231367a5f275a
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!