Ще одне цікаве італійське блюдо під назвою Кролик з оливками і перцем. Дивно простий рецепт родом з італійської області Апулія.
Інгредієнти:
- тушка кролика 900 гр.
- зелений перець 2 шт.
- оливкова олія 210 мл .
- чорні оливки 100 гр.
- цибуля 1 шт.
- біле сухе вино 240 мл .
- сіль за смаком
- перець за смаком
Отже, спочатку розділимо тушку кролика на невеликі частини . Окремо очистимо й наріжемо цибулю. Далі беремо велику сковороду і обсмажуємо в оливковій олії нарізану цибулю , поки вона не придбає золотаво – рум’яний відтінок.
Потім поміщаємо в сковороду шматочки кролика і також обсмажуємо їх до зарумянування . Коли кролик зарум’яниться додаємо вино і даємо йому випаруватися. Після цього додаємо в сковороду трохи води , накриваємо кришкою і продовжуємо готувати.
Тим часом промиємо і очистимо від насіння і серцевини перець. Разріжемо кожний перчик на чотири частини і підрумянимо на невеликій кількості оливкової олії. Після чого додаємо перець в сковороду до кролика . Потім до м’яса додаємо оливки без кісточок.
Даємо кролику тушитись до повної готовності ще близько півгодини , солимо і перчимо за смаком ( при бажанні можна додати інші спеції) .
От і все , кролик з оливками і перцем по- італійськи готовий , подавайте в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!