Нещодавно я була дуже здивована інформацією про те, що серед моїх знайомих є люди, які на дух не переносять імбир. Ясно, що це справа суто індивідуальна, але я не розумію, як можна не любити імбир, його божевільний запах і приголомшливий гострий смак. Сьогодні я пропоную вам ще одне блюдо з використанням цього чудового корінця.
Інгредієнти на 4 порції:
- великий шматок кореня імбиру (в нарізаному вигляді повинно вийти 0,5 склянки об’ємом 250 мл)
- 600 г курячого філе
- 1 велика цибулина
- 2 зубчики часнику
- 60 мл соєвого соусу
- 2 ст.л. яблучного або рисового оцту
- 2 ст.л. цукру
- 5-6 ст.л. нарізаної зеленої цибулі
Приготування:
Імбир нарізаємо тонкою соломкою. Заливаємо холодною водою і даємо постояти 10 хвилин.
Воду зливаємо.
Курку нарізаємо на невеликі шматочки. Цибулю ріжемо тонкими півкільцями. Часник дрібно рубаємо.
Обсмажуємо курку на рослинному маслі з усіх боків до золотистого кольору в 2 партії, по 2-3 хвилини на кожну.
Перекладаємо на тарілку.
У тій же сковороді обсмажуємо до золотистого кольору цибулю, імбир і часник, приблизно 5-7 хвилин.
Вливаємо соєвий соус і оцет, сипем цукор. Готуємо, помішуючи, близько 3 хвилин, поки соус не загусне.
Повертаємо в сковороду курку, перемішуємо і прогріваємо протягом 2-3 хвилин. Знімаємо з вогню, додаємо зелену цибулю і перемішуємо.
Подаємо з часточкою лимона.
Смачного!
Leave a Reply