Курка в імбирному соусі

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Нещодавно я була дуже здивована інформацією про те, що серед моїх знайомих є люди, які на дух не переносять імбир. Ясно, що це справа суто індивідуальна, але я не розумію, як можна не любити імбир, його божевільний запах і приголомшливий гострий смак. Сьогодні я пропоную вам ще одне блюдо з використанням цього чудового корінця.
Інгредієнти на 4 порції:

  • великий шматок кореня імбиру (в нарізаному вигляді повинно вийти 0,5 склянки об’ємом 250 мл)
  • 600 г курячого філе
  • 1 велика цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 60 мл соєвого соусу
  • 2 ст.л. яблучного або рисового оцту
  • 2 ст.л. цукру
  • 5-6 ст.л. нарізаної зеленої цибулі

Курица в имбирном соусе (1)

Приготування:

Імбир нарізаємо тонкою соломкою. Заливаємо холодною водою і даємо постояти 10 хвилин.

Курица в имбирном соусе (2)

Воду зливаємо.

Курку нарізаємо на невеликі шматочки. Цибулю ріжемо тонкими півкільцями. Часник дрібно рубаємо.

Обсмажуємо курку на рослинному маслі з усіх боків до золотистого кольору в 2 партії, по 2-3 хвилини на кожну.

Курица в имбирном соусе (3)

Перекладаємо на тарілку.

У тій же сковороді обсмажуємо до золотистого кольору цибулю, імбир і часник, приблизно 5-7 хвилин.

Курица в имбирном соусе (4)

Вливаємо соєвий соус і оцет, сипем цукор. Готуємо, помішуючи, близько 3 хвилин, поки соус не загусне.

Повертаємо в сковороду курку, перемішуємо і прогріваємо протягом 2-3 хвилин. Знімаємо з вогню, додаємо зелену цибулю і перемішуємо.

Подаємо з часточкою лимона.

Курица в имбирном соусе

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.