Курка джерк – одна з найпопулярніших страв на Ямайці. Її секрет – в маринаді, в який входить ямайський перець. Не поспішайте лякатися – це всім і кожному відомий запашний перець, який є мало не в кожному магазині.
Таке курча готується на грилі (барбекю, мангалі), але і в духовці воно виходить смачним. Як саме готувати – вирішуйте самі, тим більше, що шашличний сезон вже йде повним ходом. Я поки привожу позасезонний духовочние варіант.
Інгредієнти на 4 порції:
- 4 курячих стегенця
- 1 ст.л. коричневого цукру
- 2 ст.л. рослинної олії
- 3-4 гілочки чебрецю
- 1 ч.л. меленого запашного перцю
- 1/4 ч.л. меленого мускатного горіха
- 1 середній гострий перчик
- 1 лайм
- 3 зубчики часнику
- 1 маленька цибулина або 1/4 звичайної
- сіль за смаком
Приготування:
Готуємо маринад – для цього кладемо все, крім стегенець, в блендер і перемелюємо до пастоподібного стану (з лайма попередньо вичавлюємо сік).
Змішуємо стегенця з пастою і залишаємо маринуватися – на пару годин, а краще на ніч.
Кладемо стегенця в вогнетривку форму і відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо до готовності, близько 40 хвилин. Або смажимо на решітці над вугіллям 😉
Смачного!