Курка джерк або Курча по-ямайськи

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Курица джерк или Цыпленок по-ямайски 1

Курка джерк – одна з найпопулярніших страв на Ямайці. Її секрет – в маринаді, в який входить ямайський перець. Не поспішайте лякатися – це всім і кожному відомий запашний перець, який є мало не в кожному магазині.

Таке курча готується на грилі (барбекю, мангалі), але і в духовці воно виходить смачним. Як саме готувати – вирішуйте самі, тим більше, що шашличний сезон вже йде повним ходом. Я поки привожу позасезонний духовочние варіант.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 4 курячих стегенця
  • 1 ст.л. коричневого цукру
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 3-4 гілочки чебрецю
  • 1 ч.л. меленого запашного перцю
  • 1/4 ч.л. меленого мускатного горіха
  • 1 середній гострий перчик
  • 1 лайм
  • 3 зубчики часнику
  • 1 маленька цибулина або 1/4 звичайної
  • сіль за смаком

 

kuritsa-jerk-1

Приготування:

Готуємо маринад – для цього кладемо все, крім стегенець, в блендер і перемелюємо до пастоподібного стану (з лайма попередньо вичавлюємо сік).

kuritsa-jerk-2

Змішуємо стегенця з пастою і залишаємо маринуватися – на пару годин, а краще на ніч.

kuritsa-jerk-3

Кладемо стегенця в вогнетривку форму і відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо до готовності, близько 40 хвилин. Або смажимо на решітці над вугіллям 😉

kuritsa-jerk

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!