Сьогодні я хочу запропонувати вам приготувати традиційне гостре індійське блюдо з куркою. Якщо ви любите гостреньке, звичайно ж 😉 Тут багато різних спецій, які надають страві просто неповторний аромат. Якщо у вас є можливість купити індійську суміш спецій гарам масала – ви можете використовувати тут її.
Ідеальний гарнір для курки тікка масала – як і для багатьох індійських страв – це рис (на мій смак – найкраще басматі).
Інгредієнти на 4 порції:
- 8 курячих стегон без шкіри і кісток
Для пряної суміші:
- 1/4 ч.л. чорного перцю горошком
- 1/4 ч.л. мускатного горіха
- 1 ч.л. насіння зіри
- 2-3 сушених червоних перчика чилі
- 4 гвоздики
- 2 коробочки кардамону
- 2/3 ч.л. меленої кориці
Для маринаду:
- 3 зубчики часнику
- невеликий шматочок свіжого імбиру (1 ст.л. в нарубаному вигляді)
- 120 г натурального йогурту (без цукру)
- 1 лайм або невеликий лимон
Для соусу:
- 2 невеликі цибулини
- 3 зубчики часнику
- невеликий шматочок свіжого імбиру (1 ст.л. в нарубаному вигляді)
- 1/2 ч.л. меленої солодкої паприки
- 1/4 ч.л. чорного меленого перцю
- 400 г томатів у власному соку
- 50 г йогурту
- 100 мл жирних вершків (20-30%)
- сіль за смаком
- свіжа кінза для подачі
Приготування:
Спеції для пряної суміші кладемо в кавомолку і перемелюємо в порошок (у мене на фото з інгредієнтами вже перемелена суміш).
Змішуємо інгредієнти для маринаду (натертий імбир і часник, 2-3 ст.л. лимонного соку, йогурт) і додаємо в них суміш спецій (попередньо відкладаємо 1/2 ч.л. для соусу).
Курятину нарізаємо на невеликі шматочки і кладемо в маринад. Перемішуємо.
Залишаємо на 30 хвилин. Потім перекладаємо на застелений пергаментом або фольгою деко і відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо протягом приблизно 20-30 хвилин – курка повинна приготуватися, але не бути сухою – при розрізі з шматочка повинен витікати прозорий сік.
Поки запікається курка, готуємо соус.
Дрібно рубаємо цибулю, часник і імбир. У сотейнику або сковороді на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини. Додаємо часник, імбир, паприку, мелений чорний перець і відкладену суміш спецій (1/2 ч.л.). Смажимо, помішуючи, 1 хвилину.
Додаємо розім’яті томати разом із соком і вливаємо 100 мл води.
Готуємо на середньому вогні 2-3 хвилини. Додаємо йогурт і доводимо до кипіння. Кладемо в сковороду запечені шматочки курки, додаємо сіль за смаком. Якщо соус дуже густий – додаємо трохи води. Доводимо до кипіння і готуємо пару хвилин. Вливаємо вершки і знову доводимо до кипіння.
Додаємо нарубану зелень кінзи і вимикається нагрів.
Подаємо з рисом.
Смачного!