Ніжні курячі котлетки без додавання білого хліба прості в приготуванні і порадують тих, хто піклується про здорове харчування і красиву фігуру!
- Кабачки 250 г
- Цибуля ріпчаста (100г) 1 шт.
- Курячий фарш 850 г
- Яйце куряче 1 шт.
- Кріп 10 г
- Петрушка 5 г
- Кінза (коріандр) 5 г
- Сіль 1 ч.л.
- Перець чорний мелений 0.3 ч.л.
- Рослинна олія 20 мл
Один молодий кабачок середнього розміру натерти на дрібній тертці, не викручуючи соку.
Також на дрібній тертці натерти одну невелику цибулину.
Приготувати фарш з курячого філе (філе стегна). У моєму варіанті – м’ясо двох грудок і двох великих стегон.
Додати куряче яйце.
Додати дрібно нарізану зелень. Підійде будь-яка зелень за смаком – петрушка, кріп, кінза. Я використовувала суміш зелені.
Потім все ретельно перемішати, додавши сіль, перець і інші спеції за смаком.
Одержаний фарш повинен мати рідкувату консистенцію, але це не повинно вас бентежити 🙂
З фаршу ложкою сформувати котлети і викласти на розігріту сковорідку з невеликою кількістю масла.
Обсмажити з обох сторін на сильному вогні по 1 хвилині (до слабо-рум’яної скоринки). Хто любить позажаристіше, то трохи довше.
Котлети викласти на деко (без додавання олії!) І запікати в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15 хвилин.
Смачного!