Курка – це не тільки 1-2 кілограми смачного, легкозасвоюваного м’яса, але і пара сотень рецептів його приготування – у тому числі й досить оригінальних. Цей рецепт не претендує на екзотику, але в той же час досить незвичайний для нашого споживача. Якщо ви нормально ставитеся до солодкого м’яса – ці ніжки вам сподобаються.
Інгредієнти на 4 порції:
- 12 курячих гомілок або
- 4 ст.л. готової гірчиці (діжонськой або їдальні)
- 4 ст.л. рідкого меду
- 4 ст.л. рослинного або розтопленого вершкового масла
- сік половини лимона
- 1 ст.л. меленої солодкої паприки
- сіль за смаком
Гірчицю, мед, лимонний сік, паприку і масло збиваємо виделкою до отримання однорідної емульсії.
Кладемо в миску з маринадом гомілки і перемішуємо так, щоб маринад покривав кожну.
Залишаємо на 30 хвилин.
Перекладаємо ніжки в вогнетривку форму і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо до готовності, близько 35-45 хвилин. В процесі кілька разів змащуємо залишками маринаду за допомогою кулінарної кисті.
Подаємо.
Смачного!