Після того, як я двічі приготувала паштет з курячої печінки, у мене в морозилці залишилося близько 400 г курячих сердечок, які продавалися разом з печінкою. І ось настав їхній час – мені захотілося потрошки. Жарке з них робити я не стала (якраз намагаюся обмежити себе в споживанні картоплі), а вирішила протушкувати з овочами в пиві. Вийшло дуже смачно. Раджу.
Інгредієнти на 4 порції:
- 600 г курячих сердечок (заморожені беріть близько кілограма – після зачистки виходить багато відходів)
- 2 середні моркви
- 1 велика цибулина
- 2 зубчики часнику
- 250 мл світлого пива
- 1 ч.л. сухого майорану
- сіль за смаком
Цибулю нарізаємо півкільцями, моркву – соломкою. Сердечка зачищаємо від плівок і зайвого жиру, кожне розрізаємо на 2 частини.
У сковороді на сильному вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. У декілька заходів швидко обсмажуємо сердечка, по 2 хвилини на захід. Шматочкам в сковороді не повинно бути тісно, інакше вони будуть не смажитися, а тушкуватись у власному соку.
Обсмажені сердечка перекладаємо на тарілку.
Зменшуємо вогонь до середнього, кладемо в сковороду цибулю з морквою і смажимо, помішуючи, 5 хвилин.
Повертаємо в сковороду сердечка, кладемо майоран і дрібно нарізаний часник, вливаємо пиво. Солимо за смаком.
Доводимо до кипіння й тушкуємо на мінімальному вогні під кришкою 20 хвилин, до м’якості сердечок. У готове блюдо кладемо дрібно нарубану зелень за смаком (кріп – ідеально) і даємо постояти 5 хвилин.
Подаємо з картопляним пюре.
Смачного!