Скільки варіантів запечених, тушкованих і смажених курячих ніг я випробувала за останні роки, навіть складно порахувати. Проте, постійно знаходиться щось новеньке. Сьогодні я пропоную вам такий свіженький варіант. У цієї курки виходить така хрустка скоринка, як ніби її смажили на сковороді. Але це зовсім не так.
І скоринка, і саме куряче м’ясо виходить дуже смачним і ароматним – категорично рекомендую спробувати хоча б для різноманітності.
Інгредієнти на 4 порції:
- 8 курячих стегон
- 2 ст.л. зернистої гірчиці
- 2 ч.л. діжонської або іншої гладкої гострої гірчиці
- 1-2 ч.л. листочків свіжого чебрецю *
- 2 зубчики часнику
- 1 ст.л. розм’якшеного вершкового масла
- сіль і перець за смаком
- 100-120 г панірувальних сухарів
* Замість чебрецю ви можете використовувати посічений свіжий базилік або орегано.
Курячі стегна витираємо паперовими рушниками насухо – це потрібно для того, щоб олійно-гірчична обмазка закріпилася на шкірі.
Всі інгредієнти, крім курки і панірувальних сухарів, кладемо в миску.
Перемішуємо, солимо за смаком.
Стегна солимо з тієї, сторони, де немає шкіри. Сторону зі шкірою густо обмащуємо гірчичною масою і умочуємо в панірувальні сухарі (тільки одну сторону!). Кладемо у вогнетривку форму.
Відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів. Запікаємо до готовності і рум’яної хрусткої скоринки, близько 40-45 хвилин.
Подаємо (у мене на гарнір – рис з лисичками).
Смачного!