Лобіо: 4 смачних рецепта

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Лобио: 4 вкусных рецепта 1

Лобіо для нас – назва страви, а в Грузії так називають квасолю, причому, будь-яку – зелену, стручкову, зернову. А ще в нашій країні лобіо – одне з найпопулярніших грузинських страв, яке люблять багато людей.
Існує маса рецептів приготування лобіо з різними додатковими продуктами, горіхами, зеленню, спеціями і прянощами, і серед них тим, хто вирішив приготувати цю страву, залишається тільки вибирати.
Ми розповімо про прості рецепти приготування смачного лобіо.
ЛОБІО ІЗ стручкової квасолі з горіхами і помідорами
Інгредієнти:

  • 600 г помідорів,
  • 500 г стручкової квасолі,
  • 2 головки цибулі ріпчастої,
  • по 3 гілочки базиліка і петрушки,
  • по 1 гілочці кінзи і зубчику часнику,
  • ½ склянки волоських горіхів очищених,
  • сіль.

Як приготувати лобіо з горіхами і помідорами. Часточками нарізати помідори, викласти в каструлю, довести до кипіння, прокип’ятити 1-2 хв, прибрати з вогню, протерти або пюрувати блендером. Шматочками нарізати стручки квасолі, розварити їх у підсоленій воді, додати нарізану цибулю і томатне пюре, довести все до кипіння. Волоські горіхи потовкти, додати подрібнений перець, часник, кінзу, зелень базиліка і петрушки, перемішати все. Додати суміш до квасолі, проварити все 10 хв і подати лобіо до столу.
ЛОБІО З ЗЕЛЕННЮ
73fdfb
інгредієнти:

  • 500 г квасолі сухої,
  • 4 гілочки зелені кінзи,
  • по 3 гілочки м’яти, чабру і петрушки,
  • по 2 зубчики часнику і головки цибулі,
  • стручковий перець і сіль за смаком.

Як приготувати лобіо із зеленню. Промити і перебрати квасолю, висипати в каструлю, влити воду, поставити на плиту, варити, підливаючи окріп, якщо вода википає. Часник потовкти, нашаткувати цибулю, додати до розвареної квасолі, ложкою її розім’явши, посолити, додати за смаком стручковий перець, подрібнену зелень, прокип’ятити 1-2хв, прибрати з плити і подати до столу. По виду готове лобіо має нагадувати рідку кашу.
При варінні до квасолі можна додати товчені волоські горіхи 2-3 ст.л., а також винний оцет або ткемалі.
ЛОБІО пряно
94fcef3394
інгредієнти:

  • 500г квасолі сухої,
  • 4 гілочки зелені кінзи,
  • 2 цибулини,
  • ¼ склянки олії рослинної,
  • 1,5 ч.л. мелених гвоздики і кориці,
  • шафран,
  • стручковий перець,
  • сіль.

Як приготувати пряне лобіо. Промити квасолю, всипати в каструлю, влити воду, включити вогонь, довести до розварювання, відвар злити в ємність, накрити кришкою. Подрібнити цибулю, тушити його до м’якості на олії, додати квасолю, протушкувати все 5-10 хв. Заправити відвар квасолею сіллю, товченим стручковим перцем, шафраном, гвоздикою і корицею, влити до тушкованої квасолі, довести до кипіння, 1-2 хв прокип’ятити, потім ложкою розім’яти квасолю і додати рубану кінзу. Подати лобіо до столу.
ЛОБІО З М’ЯСОМ
a73779


інгредієнти:

  • по 300г яловичини або баранини і стручкової квасолі,
  • 2 зубчики часнику,
  • 1 цибулина,
  • 1 ст.л. рослинного масла,
  • по 3 гілочки петрушки,
  • кінзи і м’яти,
  • перець,
  • сіль.

Як приготувати лобіо з м’ясом. Нарізати м’ясо шматочками по 30 г, поперчити, посолити, на олії обсмажити під кришкою, покласти нарізану цибулю, тушити все 15 хв, підлити трохи бульйону або води, викласти нарізану квасолю, тушити все до готовності під кришкою. Порубати зелень і заправити страву, додавши також товчений часник, перець, сіль, тушити ще 5 хв, прибрати з вогню, накрити кришкою і дати перед подачею настоятися півгодини.
Не всі страви зарубіжних кухонь складні в приготуванні, і грузинське лобіо – прямий тому доказ.

8ee24f9d1f
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.