Ці прості оладки – відмінний варіант гарніру до м’яса або птиці. А ще – цілком собі повноцінна гаряча закуска (додаємо сметану, червону рибу, ікру, солоний сир і далі по хвилі фантазії). А якщо прибрати зі складу яйце і додати на пару ложок більше борошна, то вийде цілком собі пісне (воно ж вегетаріанське) блюдо. Поста тут залишилося всього нічого – 5 днів – але тим не менше.
Кабачки можуть бути будь-які цукіні, жовті, салатові. Найкраще молоді – з шкірочкою, яку не потрібно зчищати – в такому випадку оладки вийдуть строкатими.
Інгредієнти на 4 порції:
- 1 середній кабачок (близько 300 г)
- 1 велика морква (близько 170 г)
- сіль за смаком
- 1 яйце
- 2 ст.л. борошна
Тремо на тертці моркву і кабачок. Додаємо сіль і перемішуємо.
Даємо постояти близько 10 хвилин – за цей час з овочів виділиться рідина. яку потрібно злити і навіть злегка віджати овочі.
Додаємо яйце і борошно, перемішуємо.
Смажимо оладки на олії на середньому вогні до рум’яної скоринки з обох сторін.
Подаємо як гарнір до м’яса або птиці (у мене куряча грудка в кисло-солодкій глазурі) або як самостійну гарячу закуску.
Смачного!!!
Leave a Reply