Паприкаш – національне угорське блюдо. Сьогодні його готують з самих різних видів м’яса – починаючи з яловичини і закінчуючи індичкою. Головний інгредієнт в паприкаші – це ароматна солодка паприка, яка якраз і надає страві його характерний колір. Всупереч помилкам, томати ні в якому вигляді не використовуються для приготування паприкаш.
Блюдо просте і затишне – якраз для настання холодів. Вже там-то воно точно буде до речі.
Інгредієнти на 4 порції:
- 600 г яловичини (краще вирізка або товстий край)
- 1 середня цибулина (у мене 2 маленькі)
- 2 ст.л. меленої солодкої паприки
- 1 ст.л. з верхом борошна
- 250 мл курячого бульйону
- сіль і перець за смаком
- 2 ст.л. сметани
М’ясо нарізаємо на невеликі шматочки. Цибулю дрібно рубаємо.
У сковороді або сотейнику розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.
Додаємо паприку і смажимо, помішуючи, ще 1 хвилину. Потім додаємо борошно і теж смажимо 1 хвилину.
Кладемо в сковороду м’ясо і смажимо, помішуючи, поки всі шматочки не стануть матовими.
При постійному помішуванні вливаємо гарячий бульйон. Солимо за смаком. Доводимо до кипіння на сильному вогні, потім зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо під кришкою до м’якості м’яса (для вирізки – 10-15 хвилин).
В практично готовий паприкаш додаємо сметану, розмішуємо, доводимо до кипіння і прогріваємо на невеликому вогні протягом пари хвилин.
Подаємо з локшиною або картоплею.
Смачного!