Паприкаш з яловичини

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Паприкаш – національне угорське блюдо. Сьогодні його готують з самих різних видів м’яса – починаючи з яловичини і закінчуючи індичкою. Головний інгредієнт в паприкаші – це ароматна солодка паприка, яка якраз і надає страві його характерний колір. Всупереч помилкам, томати ні в якому вигляді не використовуються для приготування паприкаш.

Блюдо просте і затишне – якраз для настання холодів. Вже там-то воно точно буде до речі.
Інгредієнти на 4 порції:

  • 600 г яловичини (краще вирізка або товстий край)
  • 1 середня цибулина (у мене 2 маленькі)
  • 2 ст.л. меленої солодкої паприки
  • 1 ст.л. з верхом борошна
  • 250 мл курячого бульйону
  • сіль і перець за смаком
  • 2 ст.л. сметани

paprikash-iz-govyadiny-1
М’ясо нарізаємо на невеликі шматочки. Цибулю дрібно рубаємо.
У сковороді або сотейнику розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.
paprikash-iz-govyadiny-2
Додаємо паприку і смажимо, помішуючи, ще 1 хвилину. Потім додаємо борошно і теж смажимо 1 хвилину.
paprikash-iz-govyadiny-3


Кладемо в сковороду м’ясо і смажимо, помішуючи, поки всі шматочки не стануть матовими.
paprikash-iz-govyadiny-4
При постійному помішуванні вливаємо гарячий бульйон. Солимо за смаком. Доводимо до кипіння на сильному вогні, потім зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо під кришкою до м’якості м’яса (для вирізки – 10-15 хвилин).
paprikash-iz-govyadiny-5
В практично готовий паприкаш додаємо сметану, розмішуємо, доводимо до кипіння і прогріваємо на невеликому вогні протягом пари хвилин.
Подаємо з локшиною або картоплею.
paprikash-iz-govyadiny
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!