Парові котлети в мультиварці

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Паровые котлеты в мультиварке 1

Парові котлети в мультиварці – що може бути ще корисніше з різноманітності м’ясних страв! Саме завдяки електронній помічниці на кухні, ви не будете відчувати дискомфорт в ті моменти, коли вам не бажано в їжу додавати все смажене. Котлетки виходять дивовижно смачними, ніжними і, до речі, корисними. Адже вони не смажаться в рослинній олії і краще зберігають корисні речовини, що знаходяться в інгредієнтах, завдяки режиму «на пару». Обов’язково спробуйте і приємного вам апетиту!

  • М’якоть свинини свіжа 300-350 грам
  • М’якоть яловичини свіжа 300-350 грам
  • Цибуля ріпчаста великого розміру 1 штука
  • Часник середнього розміру 1-2 зубчики
  • Батон 1-2 шматочки
  • Молоко або вода чиста 100 мілілітрів
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Вода чиста холодна 2 мультистакана

141121770899285e2ff
За допомогою кухонного ножа очищаємо цибулю від лушпиння і після ретельно промиваємо під проточною водою. Викладаємо компонент на обробну дошку і дрібно рубаємо кубиками. Подрібнену цибулину пересипаємо в чисту тарілку і на час залишаємо осторонь.
1411217708253650939
Ретельно промиваємо свинину під проточною теплою водою, витираємо кухонними паперовими рушниками і викладаємо на обробну дошку. Скориставшись ножем, по необхідності очищаємо м’ясо від жил, жиру і плівки. Потім нарізаємо компонент середніми шматочками і переміщаємо в чисту тарілку.
1411217708444db8501


Добре промиваємо яловичину під проточною теплою водою, щоб змити можливі осколки від кісток. Потім витираємо кухонними паперовими рушниками і викладаємо на обробну дошку. За допомогою ножа видаляємо з м’яса жили і плівки. Тепер подрібнюємо компонент шматочками і перекладаємо у вільну тарілку.
1411217708425370a55
Викладаємо часник на обробну дошку і, скориставшись вістрям ножа, злегка придавлюємо. Завдяки цьому процесу ми зможемо швидко видалити лушпиння. Тепер промиваємо зубчики під проточною водою і подрібнюємо за допомогою Часничниці прямо на обробній дошці. Дрібно рубаний часник пересипаємо у вільне блюдце.
1411217708536755ca5
Для приготування котлеток нам знадобиться хліб. Тому першою справою за допомогою чистих рук рвемо його на шматочки і викладаємо в глибоку піалу. Увага: батон можна також викласти на обробну дошку і нарізати середніми шматочками, скориставшись кухонним ножем.
14112177098177f628b
Молоко виливаємо в маленьку каструлю або турку і ставимо на середній вогонь. Підігріваємо вміст ємності буквально 1-2 хвилини. Увага: рідина повинна бути добре гарячою. Коли вона досягне такої температури, вимикаємо конфорку і відразу ж переходимо до наступного процесу приготування страви.
14112177098582e0fa0
В піалу з шматочками хліба виливаємо гаряче молоко і залишаємо осторонь на 5 хвилин. Нехай перший компонент добре просочиться рідиною і розм’якне. Після закінчення відведеного часу ретельно перемішуємо все за допомогою столової ложки до консистенції пюре. Все, хлібно-молочна маса готова!
1411217709339f7d53f
Є два варіанти приготування м’ясного фаршу. Перший з використання блендера. Для цього по черзі викладаємо невеликими порціями шматочки яловичини і свинини в чашу електроприладу і подрібнюємо на великій швидкості до однорідної маси. Готову суміш перекладаємо в середню миску, скориставшись столовою ложкою.
14112177098610211417
Я більше люблю перший варіант, але є і другий для тих, у кого, на жаль, немає блендера. Викладаємо в м’ясорубку шматочки м’яса і подрібнюємо до стану фаршу, обов’язково використовуючи дрібну решітку. Важливо: в цьому варіанті можна перемолоти свинину з яловичиною двічі, щоб в котлетки не потрапляли шматочки.
14112177091311073400
Тепер додаємо в миску з м’ясною сумішшю подрібнений часник, цибулю, за смаком сіль і чорний мелений перець, а також хлібно-молочну масу. Увага: якщо на дні піали залишиться молоко, також виливаємо його до всіх інгредієнтів. Потім за допомогою чистих рук або столової ложки ретельно перемішуємо вміст миски до утворення однорідної маси. Все, фарш для котлет готовий, тому можна приступати до приготування страви!
141121770965128cd953
Перш ніж приготувати котлети, нам потрібно надати форму фаршу. Для цього злегка змочуємо чисті руки під проточною водою (щоб м’ясна суміш не прилипала) і набираємо ними невелику кількість вмісту миски. Акуратно мнемо порцію фаршу і надаємо їй округлу або овальну форму. Потім викладаємо котлетку на обробну дошку, знову змочуємо руки під проточною водою і повторюємо процедуру від початку до кінця. І так до тих пір, поки не закінчиться м’ясний фарш.
14112177096713a83bf4
Коли все буде готово, в каструлю мультиварки наливаємо дві склянки чистої холодної води. На спеціальну пластину викладаємо частину котлет і розміщуємо її в глибокій ємності. Закриваємо електроприлад кришкою, встановлюємо режим «на пару» і готуємо страву протягом 20 хвилин. Після закінчення відведеного часу перевіряємо готовність котлет. Для цього відкриваємо кришку мультиварки і за допомогою вилки дістаємо одну. Скориставшись ножем, робимо надріз по центру аж до середини. Дивимося, якщо м’ясний фарш всередині ніжно-коричневого кольору, значить, страва готова і можна викладати в мультиварку наступну порцію. Якщо ж ні, тоді потрібно продовжити час приготування страви ще на 7-10 хвилин. Коли всі котлети стануть апетитного коричневого кольору, можна вимикати мультиварку і скликати домочадців до обіднього столу.
14112177097814682f89
Викладаємо котлети на спеціальну плоску тарілку і подаємо до обіднього столу зі всілякими гарнірами. Наприклад, це можуть бути смажені макарони, картопляне пюре, різні види каш (рисова, гречана, перлова, кукурудзяна та багато іншого), а також салати зі свіжих овочів. Все це додасть основної страви незабутній смак і справжнє задоволення від обіду або вечері.
– Крім спецій, зазначених в рецепті, в м’ясний фарш можна додавати будь-які інші на ваш смак. Наприклад, це може бути «хмелі-сунелі», мелений коріандр, а також суміш перців. У будь-якому варіанті котлети вийдуть смачними і ароматними;
– Паралельно з котлетами на кухонній плиті можна приготувати підливу з томатної пасти зі смаженою цибулею та морквою, а також з дрібкою пшеничного борошна, щоб зв’язати всі інгредієнти воєдино;
– Перед подачею котлети можна прикрасити свіжою зеленню, а також присипати дрібно рубаною петрушкою, кропом або зеленою цибулею.
1411217708181b33249705d
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!