Інгредієнти:
- 400 г самої тонкої довгої пасти (слагеттіні або довгої вермішелі);
- 1 банка (400 г) артишоків в олії;
- 3 великих стиглих помідори;
- 6 зубчиків часнику;
- 5 гілочок базиліка;
- 50 г кедрових горіхів;
- оливкова олія;
- сіль, мелений чорний перець;
- тертий пармезан для подачі.
Як приготувати.
1. Злийте масло з артишоків – його можна використати замість оливкової олії (зазвичай артишоки залиті або соняшниковою, або оливковою олією). Зробіть на помідорах хрестоподібний надріз, потримайте в окропі 30 сек., Потім відразу опустіть в холодну воду.
2. Зніміть з помідорів тонку шкірку – вона легко відійде. Розріжте помідори, видаліть насіння разом з рідиною, м’якоть наріжте невеликими кубиками.
3. Роздушіть, очистіть і подрібніть часник. Крупно порубаєте горіхи. Розігрійте масло у великому сотейнику з товстим дном на несильному вогні, покладіть часник і горіхи, обсмажуйте 2 хв.
4. У базиліка зніміть листя зі стебел (вони тут не знадобляться). Листя покладіть один на одного стопкою, скачайте в рулетик і тонко наріжте дуже гострим тонким ножем.
5. Додайте в сотейник підготовлені артишоки, помідори і базилік. Приправте сіллю і перцем, прогрійте. Зніміть з вогню і тримайте соус теплим.
6. Одночасно з приготуванням соусу зваріть пасту у великій кількості підсоленої киплячої води відповідно до інструкції на упаковці. Відкиньте на сито, змішайте з соусом в сотейнику, розкладіть по тарілках. Посипте пармезаном, подавайте негайно.
Смачного!