Тунець для цієї страви може бути як у власному соку, так і в маслі. Діжонську гірчицю можна замінити на нашу звичайну, але не з найгостріших сортів. А при бажанні – навіть на зернисту французьку. Ну і про вино. Алкоголь повністю випаровується під час готування, тому страву можна давати навіть дітям.
Інгредієнти на 4 порції:
- 400 г сухої короткої пасти
- 1 маленька цибулина
- 1 зубчик часнику
- 200 г консервованого тунця у власному соку
- 2 ч.л. діжонськой гірчиці
- 60 мл білого сухого вина
- сіль і мелений чорний перець за смаком
- невелика жменя листя зеленого базиліка
- тертий твердий сир за бажанням
Дрібно рубаємо цибулю, часник і базилік.
Тунця розбираємо на невеликі шматочки за допомогою вилки. Залишаємо 3-4 ст.л. рідини з банок.
Доводимо до кипіння каструлю підсоленої води. Кладемо в неї пасту і варимо до стану аль денте.
Поки вариться паста, готуємо соус. На середньому вогні розігріваємо сковороду з 1 ст.л. оливкового масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, до напівпрозорого стану, близько 3-4 хвилин.
Додаємо часник і гірчицю, смажимо близько півхвилини. Вливаємо вино і готуємо, помішуючи, поки об’єм не зменшиться вдвічі.
Кладемо в сковороду рибу разом із залишеним соком, солимо і перчимо за смаком, додаємо базилік, перемішуємо і знімаємо з вогню.
Відварену пасту відкидаємо на друшляк, потім перекладаємо в сковороду. Перемішуємо, кладемо в тарілки і подаємо.
Смачного!