Паста з тунцем

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Тунець для цієї страви може бути як у власному соку, так і в маслі. Діжонську гірчицю можна замінити на нашу звичайну, але не з найгостріших сортів. А при бажанні – навіть на зернисту французьку. Ну і про вино. Алкоголь повністю випаровується під час готування, тому страву можна давати навіть дітям.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 400 г сухої короткої пасти
  • 1 маленька цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 200 г консервованого тунця у власному соку
  • 2 ч.л. діжонськой гірчиці
  • 60 мл білого сухого вина
  • сіль і мелений чорний перець за смаком
  • невелика жменя листя зеленого базиліка
  • тертий твердий сир за бажанням

pasta-s-tuntsom-1
Дрібно рубаємо цибулю, часник і базилік.
Тунця розбираємо на невеликі шматочки за допомогою вилки. Залишаємо 3-4 ст.л. рідини з банок.
pasta-s-tuntsom-2
Доводимо до кипіння каструлю підсоленої води. Кладемо в неї пасту і варимо до стану аль денте.
Поки вариться паста, готуємо соус. На середньому вогні розігріваємо сковороду з 1 ст.л. оливкового масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, до напівпрозорого стану, близько 3-4 хвилин.
pasta-s-tuntsom-3


Додаємо часник і гірчицю, смажимо близько півхвилини. Вливаємо вино і готуємо, помішуючи, поки об’єм не зменшиться вдвічі.
pasta-s-tuntsom-4
Кладемо в сковороду рибу разом із залишеним соком, солимо і перчимо за смаком, додаємо базилік, перемішуємо і знімаємо з вогню.
Відварену пасту відкидаємо на друшляк, потім перекладаємо в сковороду. Перемішуємо, кладемо в тарілки і подаємо.
pasta-s-tuntsom
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!