Перловка з грибами в мультиварці

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Перловка с грибами в мультиварке

Перлова каша рідко присутня в раціоні харчування сучасної людини. У всіх дана крупа асоціюється з харчуванням в армії або ж у лікарні. Але через ці сформовані стереотипи ми упускаємо можливість приготувати дуже смачну кашу з перловки з грибами. Адже перловка це не тільки ситно , смачно , але ще й корисно , адже в ній міститься велика кількість корисних речовин , клітковина і вітаміни. Адже якщо правильно приготувати і подати дану крупу , то ви отримаєте повноцінний обід або вечерю , причому дуже поживну ! Ми будемо готувати наше блюдо в мультиварці , що ще більш полегшує наше завдання .

Для того щоб приготувати перловку з грибами вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • свіжі гриби ( шампіньйони) – 200 – 250 грам ,
  • цибуля ріпчаста – 1 штука ,
  • морква – 1 штука ,
  • перлова крупа – 1 / 2 склянки ,
  • вода – 2 – 2,5 склянки ,
  • рослинне масло – 1 ст. ложка ,
  • сіль і спеції за смаком.

Правильне приготування перловки з грибами в мультиварці

Для початку потрібно перебрати , а потім вже ретельно промити перлову крупу.

Далі заливаємо крупу теплою водою і залишаємо хвилин на 20 , поки будемо займатися іншими інгредієнтами.

У цей час слід включити мультиварку в режимі «Без кришки » і зайнятися нарізкою інгредієнтів. Свіжі грибочки слід перебрати , промити й нарізати тонкими пластинками. Ріпчасту цибулю слід очистити і порізати тонкими четвертинками .

У чашу мультиварку наливаємо рослинне масло ( без запаху) і відправляємо туди ж підготовлені грибочки і цибулю.

Моркву очищаємо і натираємо на середній тертці , після відправляємо в мультиварку . Всі інгредієнти перемішуємо і тушкуємо до м’якості ще хвилин 10 .

Після додаємо перловку , попередньо зливши з неї воду, що залишилася , перемішуємо , додаємо сіль і спеції за смаком , заливаємо водою і знову все перемішуємо.

Потім закриваємо кришку мультиварки і виставляємо режим « Плов ».

Готову кашу викладаємо на велике блюдо і прикрашаємо свіжою зеленню.

perlovka

Приємного вам апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!