Печена картопля з лисичками

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Перша частина мого лісового улову пішла в справу. Відразу ж ділюся з вами. Рецепт простий, але мало що.

Зараз вже повним ходом продають молоду дрібну картоплю. Вона ідеально підходить для запікання – її досить просто помити і розрізати на 2-4 частини. Ну і приправити, зрозуміло. З смаженими лисичками вона просто чудова – вони начебто створені одне для одного. Загалом, ловимо момент – і насолоджуємося.

Інгредієнти для печеної картоплі з лисичками на 4 порції:

  • 600 г молодої картоплі
  • 1/2 ч.л. сухої цибулі в порошку
  • 1/2 ч.л. сухого часнику
  • сіль за смаком
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 500 г лисичок
  • 1 середня цибулина
  • 3-4 пера зеленої цибулі

 

pechenyi-kartofel-s-lisichkami-1

Приготування печеної картоплі з лисичками:

Картоплю ретельно миємо й витираємо насухо. Розрізаємо на 2-4 частини залежно від розміру. Додаємо рослинне масло, сіль, сушену цибулю і часник. Перемішуємо.

pechenyi-kartofel-s-lisichkami-2

Перекладаємо в форму і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо до готовності картоплі, близько 40-50 хвилин. У процесі перемішуємо картоплю.

Цибулю нарізаємо півкільцями. У сковороді на середньо сильному вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинної олії. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 2 хвилини.

pechenyi-kartofel-s-lisichkami-3

Додаємо нарізані лисички (дрібні гриби можна не різати).

pechenyi-kartofel-s-lisichkami-4

Смажимо, помішуючи, 5-7 хвилин, до готовності. У процесі виділиться рідина – вона повинна повністю випаруватися.

Змішуємо лисички з картоплею, посипаємо нарубаною зеленою цибулею і подаємо.

pechenyi-kartofel-s-lisichkami

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!