Перша частина мого лісового улову пішла в справу. Відразу ж ділюся з вами. Рецепт простий, але мало що.
Зараз вже повним ходом продають молоду дрібну картоплю. Вона ідеально підходить для запікання – її досить просто помити і розрізати на 2-4 частини. Ну і приправити, зрозуміло. З смаженими лисичками вона просто чудова – вони начебто створені одне для одного. Загалом, ловимо момент – і насолоджуємося.
Інгредієнти для печеної картоплі з лисичками на 4 порції:
- 600 г молодої картоплі
- 1/2 ч.л. сухої цибулі в порошку
- 1/2 ч.л. сухого часнику
- сіль за смаком
- 2 ст.л. рослинної олії
- 500 г лисичок
- 1 середня цибулина
- 3-4 пера зеленої цибулі
Приготування печеної картоплі з лисичками:
Картоплю ретельно миємо й витираємо насухо. Розрізаємо на 2-4 частини залежно від розміру. Додаємо рослинне масло, сіль, сушену цибулю і часник. Перемішуємо.
Перекладаємо в форму і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо до готовності картоплі, близько 40-50 хвилин. У процесі перемішуємо картоплю.
Цибулю нарізаємо півкільцями. У сковороді на середньо сильному вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинної олії. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 2 хвилини.
Додаємо нарізані лисички (дрібні гриби можна не різати).
Смажимо, помішуючи, 5-7 хвилин, до готовності. У процесі виділиться рідина – вона повинна повністю випаруватися.
Змішуємо лисички з картоплею, посипаємо нарубаною зеленою цибулею і подаємо.
Смачного!