Печінка по-царськи – дуже ніжна, соковита і смачна страва з печінки. Любителі печінки по достоїнству оцінять цю страву. Вона може подаватися і як гаряча страва, і як закуска. Смачно як в гарячому вигляді, так і в холодному.
Інгредієнти для приготування печінки по-царськи:
- Печінка – 500-600 – г
- Ріпчаста цибулю – 3 штуки
- Морква – 3 штуки
- Крупа манна – півсклянки
- Молоко – півсклянки
- Майонез – 1 столова ложка
- Яйця -1 штука
- Перець, сіль за смаком.
Приготування печінки по-царськи:
Печінку пропустити через м’ясорубку або подрібнити блендером.
Додати манку і молоко. Посолити, поперчити, добре перемішати і залишити на годину-півтори для набухання манки.
Моркву натерти на крупній тертці, цибулю дрібно порізати. Цибулю і моркву прожарити в рослинному маслі – до м’якості. Підсолити.
Яйця змішати з майонезом і трохи збити.
Печінку розділити на три частини, овочі – на дві.
У змащену форму викласти частину печінки, на неї-частину овочів. Шари повторити.
Верхнім шаром покласти печінку, на неї вилити яєчно – майонезну суміш.
Випікати в розігрітій духовці при температурі 180 градусів 40 – 50 хвилин.
Не задовго до закінчення запікання можна посипати тертим сиром.
Смачного!!!
Leave a Reply