Рецепт для сніданку – коли мало часу, а поїсти треба. Це, так званий, варіант англійського сніданку.
Ця страва і смачна, і ситна, та ще й корисна, тому що яйця – білкова їжа, яка надовго дасть вам відчуття ситості. Яйця, в поєднанні з помідорами, прекрасно засвоюються, не завдаючи шкоди вашій фігурі. На відміну від звичайної яєчні, помідори з яйцем запікають, що набагато корисніше для здоров’я.
Спробуйте приготувати цю смачну гарячу закуску на сніданок. Думаю, вона буде дуже до речі, перед виходом на вулицю.
Інгредієнти:
- 4 великих помідора,
- 4 яйця,
- пучок зеленої цибулі,
- вершкове масло – грам 50,
- сіль за смаком,
- перець за смаком.
Приготування:
Зрізаємо з помідорів вершечки і виймаємо ложечкою м’якоть, не пошкоджуючи стінки плодів.
Помідори укладаємо на деко з бортиками, солимо і перчимо їх на смак. У кожну половинку помідор вливаємо сире яйце, зверху поклавши трохи вершкового масла. Можна знову посолити і поперчити.
Ставимо запікатися в духовку, розігріту до 200 градусів, хвилин на 20-25.
Якщо вам захочеться отримати блюдо більш пікантне, то, хвилин за 5 до готовності, вийміть з духовки деко, натріть крупно будь-який твердий сир, покришите сир зверху на помідори, потім знову ставте в духовку – пекти до повної готовності.
Замість (або разом) сиру, буде смачно покришити бекон або шинку.
Готові і рум’яні помідори з яйцем посипте зверху покришеною зеленою цибулею. От і все.
Смачного!