Сьогодні будемо готувати з простих і зрозумілих продуктів – свинини та картоплі. Обрамляти будемо спеціями. При всій своїй простоті це блюдо цілком може зайняти місце на святковому столі. Такий собі ростбіф зі свинини;-)
Так – свиняча шия досить жирний продукт. Але саме вона дає відмінний результат в плані соковитості і м’якості м’яса. Це ж блюдо при бажанні можна приготувати і з окісту, і з корейки.
Інгредієнти на 6 порцій:
- шматок свинячої шиї вагою близько 1,5 кг
- 1/2 ч.л. кмину
- 1/2 ч.л. коріандру
- 1/2 ч.л. сушеного часнику
- 1 ч.л. сушеної меленої цибулі
- сіль за смаком
- 2 ст.л. олії
Для картоплі:
- 1,2 кг картоплі (вага в очищеному вигляді)
- 1 ст.л. олії
- 1/2 ч.л. сушеного меленого часнику
- 1/2 ч.л. сушеної меленої цибулі
Приготування:
Спеції перемелюємо в кавомолці або в ступці.
Змішуємо з сіллю та олією, натираємо цією сумішшю м’ясо.
Картоплю нарізаємо (у мене фігурний ніж), промочуємо паперовими рушниками. Додаємо олію, цибулю, часник і сіль, перемішуємо.
Кладемо м’ясо на деко, навколо нього розкладаємо картоплю.
Відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо до готовності м’яса і картоплі, близько 50-60 хвилин. Картоплю в процесі кілька разів перемішуємо. Якщо проколоти м’ясо ножем в самому товстому місці, з нього повинен витікати прозорий сік – це означає, що м’ясо готове.
Готовому м’ясу даємо 10-15 хвилин відпочити при кімнатній температурі.
Подаємо.
Смачного!